Toscansk bønnegryte

P1080315 copyDette er en skikkelig varmende og næringsrik gryte som passer perfekt nå på vinteren. Smakene minner meg om Toscana, så slik fikk retten navnet sitt. Gryta blir bare bedre jo lenger den står, så lag dobbel porsjon og bruk den igjen dagen etter til enten litt grilla torsk eller skrei. Eller italienske lammekjøttboller som jeg har planer om i neste uke. Men den er helt nydelig for seg selv altså.

Toscansk gryte til 4:
-2 ss olivenolje til steking
-2 gule løk, finhakket
-2 hvitløksfedd, knust
-1 ss tomatpuré
-2 bokser knuste tomater
-2 bokser hvite bønner
-1 stor squash, delt i store biter
-1 boks grillet paprika i lake mmm!
-1 ts tørket oregano
-1 ts tørket timian
-1 ts chiliflak
-5 ss frisk basilikum, finstrimlet
-5 håndfuller grønnkål
-1 ss rå eplecidereddik
-1 ss flytende honning (eller noe annet søtt)
-3-4 dl vann
-Smak til med havsalt og grovkvernet svart pepper

Start med å finhakke løk og knus hvitløksfeddene. Varm opp olje i en stor jerngryte og surr løken til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré, oregano, timian og chili og bland godt.

Tilsett så tomatene, squashen, eddrik og vann og la det koke opp. Skru ned temperaturen og la det putre i ca 30 minutter.

I mens renser du grønnkålbladene fra stilken og vasker den godt. Tørk den lett og ha den over i en bolle. Dryss litt olivenolje over og kna den godt. Da blir den så mye bedre og mykere oppi gryta. La paprikaen renne av seg og skjær den i strimler. Skyll bønnene godt og ha både bønnene, paprikaen og grønnkålen oppi gryta. Smak til med honning, salt og pepper. La det putre ca 15 minutter og så er gryta ferdig.

Rør inn finhakket basilikum helt til slutt.

P1080320 copy

3 Kommentarer

  1. Pingback: HIMLINGEN | Matbloggen

  2. Pingback: Himlingen på Restaurant Day | Matbloggen

  3. Pingback: Ingvild Telle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.