Bounty

Processed with VSCOcam with f2 preset For en liten stund siden skrev jeg om hvordan man kan lage fantastisk hjemmelaget rå sjokolade, og jeg lovet å dele en bounty-oppskrift. Denne kokossjokoladen er så utrolig god, og best av alt – man kan spise den hver dag uten dårlig samvittighet.

Grunnoppskrift sjokolade:
-50 g kakaomasse
-25 g kakaosmør
-10 g agavesirup
-10 g yaconsirup
-1/2 ts vaniljepulver

For å lage bounty trenger du i tillegg:
Kokossmør
-Finmalt tørket kokos

Start med å veie opp og smelte kakaomasse og kakaosmør (huskeregelen er dobbelt så mye kakaomasse som kakaosmør!) i vannbad. Når det er smeltet rører du inn sukker og vaniljepulver. Man kan bruke flere forskjellige typer sukker. Jeg har hatt hell med kokossukker og honning også, men man får best resultat med to forskjellige typer. Før du heller sjokoladeblandingen i silikonformer tar du en halv teskje kokossmør i bunn av formene. Hell på sjokolade nesten opp og dryss litt tørket kokos oppi. Man kan også lage en røre av kokossmøret og tørket kokos, men jeg synes det er godt at det blir litt spredd rundt i sjokoladebiten. Sett hele formen kaldt i ca 30 minutter eller til den har stivnet og «popp» dem ut av formene. Oppbevares kaldt!

Skrevet i samarbeid med Økosjokolade!

3 Kommentarer

    • Ja, den type sukker du velger å bruke. Jeg bruker ofte en blanding av sirup og sukker, så tenkte det var den mest generelle beskrivelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *