Digg mat for travle dager

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 presetHui hvor det går for tiden. Nå er det bare en dag igjen til ETE Supper Club skjer og det finnes ikke nok timer i døgnet. Har prøvd så langt det går disse siste stressende dagene å ikke ty til take away-sushi og andre lettvinte løsninger (selv om det går mye i juice i steden for lunsj når jeg er ute og fikser ting), så da er det bra man kan lage en skikkelig digg og næringsrik middag på under 30 minutter med få ingredienser. Restene spiste jeg til frokost i dag.

Supermiddag på 30 min:
-1 økologisk blomkål
-1 økologisk brokkoli
-1 pakke ekte fåremelksfeta
-1 pakke pinjekjerner
-2 dl quinoa
-1 ts timian
-1 ts salt
-litt pepper
-masse god olivenolje

Jeg anbefaler virkelig å bruke økologisk blomkål og brokkoli, og spesielt når de står alene i et måltid som i denne oppskriften. Det smaker bare så mye bedre! Jeg bløtlegger alltid quinoa og koker opp så jeg har utover uka, men det er ikke noe problem å ikke bløtlegge dem heller om man ikke har tid til det. (Men bare nevner at planlegging er nøkkelen til et sunt kosthold, hehe.)

Start med å skylle blomkål og brokkolibuketter og ha dem over i en ildfast form. Smuldre fetaen over og bland godt sammen med en god klunk olivenolje, timian, salt og pepper. Ha også gjerne pinjekjernene over nå så blir de sprø og gode. Stek i 20-30 minutter til grønnsakene blir såvidt litt svidd.

Skyll quinoa godt i kaldt vann uansett om du har bløtlagt dem på forhånd eller ikke. Ha dem over i en gryte og ha over dobbelt så mye vann som korn. Ha i litt salt, sett på lokk og kok opp. Når det begynner å boble tar du av lokket og setter timeren på 20 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke fosskoker, men bare putrer lett.

Server grønnsakene med quinoa og gjerne en sitronskvis på toppen. Digg mat for travle dager!

5 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.