Påskevinen

L1611000L1611003
L1611044L1611049

L1611233

I tillegg til å drikke denne digge påskecocktailen har vi også drukket mye god vin på hytta i løpet av påska. Jeg tror jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har kjøpt en vin på dunk, men når man skal på tur er det faktisk veldig greit. Og etter å ha hatt en dunk stående på benken har jeg jaggu fått øynene opp for hvor behagelig det er å kunne ta seg et glass uten å måtte åpne en flaske. Og apropos flasker, jeg hadde med meg en hvit bordeaux på PET-flaske også. Jeg tror og håper at PET-flasker er på vei inn i vinmarkedet, for det er så mange fordeler. De er 100% gjenvinnbare, veier kun en åttendedel av en glassflaske og det totale klimautslippet i forbindelse med produksjon og frakt er mye lavere enn ved glassflasker. Dessuten er den helt perfekt til tur da. Og til piknik!

Jeg tror faktisk at jeg aldri har kjøpt en sørafrikansk vin før, og forventningene mine var ikke skyhøye til Savanha Frieda’s Vine Shiraz 2012 men siden den er både økologisk, fairtrade og passer perfekt til lam fikk den bli med til påskefjellet. Jeg har en plan om å prøve ut nye viner resten av året, så da måtte jeg slå til og prøve noe helt nytt. Frieda som er dama bak denne vinen kommer fra området i Stellenboch og er en forkjemper for de fattige i Sør Afrika. Hun har viet livet sitt for å kjempe for rettferdighet slik at hennes landsmenn skal få bedre levekår. Overskuddet fra vinsalget går rett tilbake til lokalsamfunnet. Det kan jeg like! Dessuten var vinen også veldig god, mye bedre enn jeg hadde forventet. Den var lett og frisk og passet godt til alt vi spiste. Dessuten var den god alene i solveggen.

PET-vinen Chateau Rauzan Despagne Reserve passer til fisk og skalldyr, men jeg kan faktisk avsløre at den passer utmerket til grillpølser også! Jeg tipper at dette kommer til å bli årets tur- og piknikvin siden den er lett, frisk og billig. Og så smaker den mye dyrere enn hva den koster. Den er ikke økologisk eller naturlig, men med så mange andre fordeler er den verdt å sjekke ut.

Helt til slutt er et bilde av påskelektyren min om naturlig vin. Det er et veldig spennende område innen vin som jeg gleder meg til å sette meg mer inn i og fortelle dere om. Boka får man kjøpt på Smalhans!

4 Kommentarer

  1. Pingback: Påskepizza | Matbloggen

  2. Pingback: Fisk, vin og midnattsol | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.