Solkremguiden

solkremguidenHvert år har jeg den evinnelige solkremkrisen når våren kommer. Jeg har veldig sensitiv hud og reagerer på det aller meste med enten rødt utslett eller kviser. Bruker Kiehl’s-kremen med faktor 15 året rundt, så har den med i guiden selv om den er litt for svak for selve sommersola.

Begynner like godt med «vinneren» over solkremer. Nemlig Coola MineralFace SPF 30 Matte Tint fra Pureskin, en nettbutikk med stort utvalg av økologiske og naturlige hudpleieprodukter. For ordens skyld fikk jeg solkremen tilsendt etter å ha fortalt om huden min til de flinke folkene i Pureskin, men den er vinneren fordi det faktisk er den beste solkremen jeg noen gang har prøvd. Har aldri blitt så positivt overrasket over en naturlig solkrem før. For det første tåler huden mind en helt fint, og det er jo det viktigste. Så kommer alle de andre positive tingene; den føles ikke som en krem, men som pudder. Man merker såvidt at man smører noe på. Og så har den bittelitt farge og helt matt så jeg føler at jeg ikke trenger noe sminke med denne på. Det eneste lille minuset er at siden den er så lett synes jeg av og til at den ikke tilfører nok fukt alene. Bruker uansett et serum under, så det er jo ikke noe problem. Naturlig og økologisk solkrem har vist seg å være skikkelig vanskelig, men Coola har virkelig fått det til. Du finner den her!

Face + neck SPF 30 fra Kiss my face har vært manges favoritt. Jeg fikk den av Maja siden hun ikke tålte den så godt. Det gjør ikke jeg heller, så jeg sier styr unna. Får både kviser og utslett av den, men har du ikke sensitiv eller fet hud kan den jo funke fint. Konsistensen er ganske tjukk og det tar litt tid før den trekker inn i huden – to ting jeg hater med solkrem. Du får den billig på iHerb.

Supergoops dagkrem med faktor 40 er omtrent den perfekte solkremen, hadde den bare vært litt mer naturlig. Den trekker raskt inn og lukter ikke solkrem i det hele tatt. Kommer til å bruke den opp, men ikke kjøpe den igjen nå som jeg har funnet Coola. Leppepomaden fra Supergoop med mint er forøvrig den aller beste leppebeskyttesen jeg har prøvd til nå. Den er digg avkjølende. Du får kjøpt Supergoop på Heaven Scent på Eger. Link til solkremen her! (OBS, solkremen i linken er SPF 50, mens min er 40. Tipper de har begge deler i butikk).

Ole Henriksen perfect truth cc crème SPF 30 er et godt alternativ de dagene man trenger litt mer dekk. Jeg synes den har ganske mye farge til å være en cc-krem, så jeg bruker den som en foundation mer enn en solkrem. Fargen er bittelitt for gul for meg, men det funker greit når man smører i et veldig tynt lag. Da lurer jeg dog på om man får like mye solbeskyttelse. Den lukter utrolig godt og minner ikke om en solkrem i det hele tatt. Den er jo litt dyrere enn de andre i testen, men for de som sminker seg hver dag er det jo et bra to-i-ett-produkt. Link til produktet her.

Kiehl’s ultra facial moisturizer både med og uten solfaktor har lenge vært min faste dagkrem. Jeg har et slags kjærlighetsforhold til Kielh’s-produkter selv om de ikke er så naturlige som jeg skulle ønske. Men noen ganger blir jeg så lei av å eksperimentere og teste ut nye ting at jeg bare går tilbake til det vante. Denne kremen er ekstremt lett og trekker raskt inn. Den gir også veldig mye fuktighet. Det eneste negative er at solkremvarianten lukter veldig typisk solkrem. Lukta er veldig sterk i begynnelsen men det går jo fort over. Som sagt innledningsvis synes jeg solfaktor 15 er litt for svakt i sola, men i utlandet finnes den også i solfaktor 30. Hamstre om du kan! Link til produktet her. (OBS linken er til SPF 30 i engelsk nettbutikk).

En slags konklusjon – Coola er definitivt min favoritt. Den er ekstremt lett og det er et stort pluss at den har bittelitt farge og er matt. Ole Henriksen funker bra de dagene jeg vil sminke meg. Supergoop er også veldig bra, men ikke så snille ingredienser. Det samme gjelder Kiehl’s. Den eneste solkremen jeg har testet i år som jeg ikke kan bruke er den fra Kiss my face.

Hvilke solkremer bruker dere i år?

3 Kommentarer

  1. Pingback: Sommeren oppsummert | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.