Kikertsuppe

Processed with VSCOcam with lv01 presetHer for leden på jobb skulle jeg lage en suppe til lunsjkundene mine for å få brukt opp litt forskjellige restegønnsaker. Og fordi jeg hadde lyst å bruke den nye bamix-stavmikseren der. Den ble laget på slump, men jeg husker heldigvis omtrentlige mål, for den ble sååå god. Og ikke minst mettende. Dessuten passet den helt utmerket å kickstarte min grønne helg med. Jeg skal nemlig på en ny tredagers Essentially-juicekur denne uka, og da prøver jeg å spise litt ekstra rent og lett i dagene før kuren så det ikke blir en for stor omveltning for kroppen med kun flytende føde.

KIKERTSUPPE:
-1 gul løk
-1 purre
-1 kinesisk hvitløk eller 4-5 fedd
-2 paprika
-1 squash
-2 ts spisskummen
-2 ts paprikapulver
-2 ts gurkemeie
-2 ts chilipulver
-5 ss revet fersk ingefær
-1 boks hermetiske tomater
-1 boks kokosmelk
-5 dl vann
-1 ss/1 terning grønnsaksbuljong
-1 boks kikerter
-1 kvast koriander
-1 lime
-Olje til steking

Denne oppskriften gir ca 4-5 porsjoner. Start med å grovhakke løk, purre, hvitløk, paprika og squash. Varm opp litt olje i en god jerngryte. Start med å surre løk, purre og hvitløk til det er blankt før du tilsetter paprika og squash.

Tilsett spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, chilipulver og revet ingefær. Bland det godt sammen med grønnsakene. Tilsett så tomatene, kokosmelken, buljong og vann og la det koke opp.

La det putre i 15-20 minutter til alle grønnsakene er helt møre. Kjør det så glatt med en stavmikser. Juster med mer vann til du får ønsket konsistens. Tilsett ferdigkokte kikerter og la det putre til de er varme, eller tilsett bløtlagte kikerter og la det putre 20-30 minutter. Jeg hadde i en boks ferdigkokte røde linser i tilleg til kikertene for en mer mettende suppe.

Smak til suppa med limejuice og server med masse fersk koriander på toppen.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Hverdagen | Matbloggen

  2. Pingback: Rød linsesuppe | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.