Indisk kyllingcurry

Sponsede produkter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas oppskrift fra meg på Godt er indisk kyllingcurry. Det er igrunnen første gang jeg lager indisk helt fra bunn av, med egen currypaste og jeg må si at resultatet kunne ikke blitt noe bedre. Det ble SÅ godt! Selv spiser jeg ikke så mye indisk mat siden det brukes så mye yoghurt/fløte, men denne oppskriften er såklart laktosefri med kokosmelk i steden for. Indisk er absolutt ikke komplisert, men man må kanskje investere i et par nye krydder den første gangen. Men da har du alt klart til neste gang. Det går fint an å lage klar egne krydderblandinger eller dobbel porsjon av currypasten og oppbevare til neste gang du skal lage indisk mat. Currypaste holder ca. 1 uke i kjøleskap.

SUPERENKEL INDISK KYLLINGCURRY
Marinade:
-1 boks hermetiske tomater
-1 ss honning eller annen søtning
-1 ss revet ingefær
-1 kinesisk hvitløk eller fem fedd
-1 ts havsalt

Currypaste:
-4 ss revet ingefær
-1 rød chili
-1 kinesisk hvitløk eller fem fedd
-2 ss tomatpuré
-1 ss garam masala
-1 ss korianderfrø
-1 ts paprikapulver
-1 ts gurkemeie
-1 lime

Resten:
-4 kyllinglår
-1 gul løk
-1 boks hermetiske tomater
-1 boks kokosmelk
-1 pakke cherrytomater
-1 kvast koriander
-1 granateple (valgfritt)
-1 håndfull mandler (valgfritt)
-2 ss olivenolje til steking

Start med å lage en marinade av hermetiske tomater, raspet ingefær, finhakket hvitløk, litt havsalt og honning eller sukker. Legg kyllinglårene i marinaden – gjerne over natten i kjøleskap, men en liten time på kjøkkenbenken mens du klargjør resten av ingrediensene gjør også susen.

Plukk kyllinglårene opp av marinaden (spar på den!) og legg dem i en ildfast form. Stek lårene på 200 grader mens du gjør klar sausen. Dette burde ta ca. 15-20 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lag currypaste med en morter eller blender. Start med å knuse korianderfrøene før du har i hvitløk og chili. Mos dette godt sammen til en puré. Tilsett garam masala, paprikapulver og gurkemeie og bland godt sammen. Ha så i revet ingefær, tomatpuré og limejuice og jobb det inn så det blir en tjukk paste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grovhakk løken og stek den til den er myk og blank i olivenolje eller kokosolje i varm panne. Bruk en stor og dyp stekepanne til dette. Skru ned temperaturen og tilsett currypasten. Bland godt sammen. Tilsett resten av marinaden og en boks hermetiske tomater i stekepannen. Pass på å gi det et oppkok. Tilsett kokosmelken og bland det godt sammen. Tilsett cherrytomater delt i to. La det småputre til det har fått passelig tjukk konsistens.

Når kyllinglårene har blitt gylne i ovnen tar du dem ut og heller over sausen. Sett formen inn i ovnen igjen i omtrent 20 minutter. Kyllingen bør ha stått inne i til sammen 40 minutter.

Server med frisk koriander, hakkede mandler og granateplekjerner for ekstra tekstur. Kan spises som den er eller med ris og nanbrød.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det fine ildfaste keramikkfatet, morteren og serveringsbestikket i oliventre har jeg fått fra EvaMia. Jeg lånte et par produkter av dem i forbindelse med kokebokopptaket i oktober. Disse produktene er mine favoritter siden de både ser bra ut, er anvendelige og rettferdige. EvaMia er en relativt nyoppstartet liten bedrift som designer produktene sine selv og får dem produsert i Palestina. De driver direkte handel og alt overskuddet deres går tilbake til lokalsamfunnet hvor produktene er produsert. Slikt blir man glad av! De har dessuten nettopp åpnet egen butikk på Vulkan, som jeg anbefaler å ta en tur innom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.