Tomat- og fennikelsuppe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne bloggen kommer ikke til å bli overfylt av julemat- og oppskrifter nå før jul. Det kommer kanskje et innlegg eller to i løpet av desember. Om man er i julebaksthumør foreslår jeg heller at man tar en titt på Julies julebakst fra i fjor på VGTV. Det denne bloggen derimot kommer til å ha frem til jul er enkle, gode og sunne oppskrifter – akkurat som vanlig.

Denne suppeoppskriften har omtrent ti minutters effektivt arbeid, og tar totalt 45 minutter til sammen. Grunnen til at den blir så god på så kort tid er at man griller alle grønnsakene i ovnen først så alle smakene kommer frem. Så er det bare å ha alt over i en gryte, helle på litt vann eller kraft og jevne den med en stavmikser.

TOMAT- OG FENNIKELSUPPE
10 porsjoner
-2 kg godt modne tomater
-2 medium fennikel, gjerne med dusk
-1 fersk hvitløk
-2 gule løk
-1 dl olivenolje
-1 ss lønnesirup
-litt salt og pepper
-2 liter grønnsakskraft eller vann
-evt 2 ss tomatpuré
-evt 1 boks hermetiske tomater
-evt 1 boks kikerter
-Basilikum til servering

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Start med å vaske og dele alle tomatene i to. Legg dem med snittflaten opp på et stekebrett. Vask og del fennikelen i mindre biter og fordel dem utover brettet. Skrell og del løken i mindre biter. Del den ferske hvitløken i to, med skallet på. Dryss rikelig med olivenolje over og så mye salt og pepper du vil. Stek på 230 grader i 20-30 minutter under grillelementet i ovnen. Når kantene begynner å bli litt svidd er det ferdig.

Ha de grillede grønnsakene, bortsett fra hvitløken, over i en stor gryte og hell på kraften eller vann. Popp ut hvitløksfeddene. Jevn suppen med en stavmikser. Ha i lønnesirup eller noe annet søtt for å balansere tomatsmaken. Om du vil ha en litt tykkere konsistens er det godt å jevne den på nytt med litt kikerter i. Om suppen blir veldig lys kan du godt ha i litt tomatpuré eller en boks hermetiske tomater. Server med litt strimlet basilikum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.