Måltid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lørdag for akkurat en uke siden (jøss som tida flyr i jula!) var mamma, pappa og jeg på Kristiansand aller beste restaurant – Måltid i Agder. Vi pleier å ta turen når jeg er hjemme, for det er virkelig en restaurantopplevelse man ikke egentlig forventer å finne i selveste lille Kristiansand. Her fikk vi feiret både bursdag, jul, bok og andre gode nyheter i fred og ro helt uten julemusikk og julepynt. Bortsett fra de søte grankvistene i gangen.

Vi valgte en fem av åtte retter, men i tillegg til disse fikk vi små smaksprøver både før og etter måltidet. Og fantastisk brød med pisket rørossmør og svinefett. De hadde til og med laget glutenfritt brød til meg, samt at jeg fikk hele menyen både gluten- og melkefri uten noe problem. De komponerte en egen dessert til meg til slutt. Sånt blir man glad av som allergiker på restaurant.

Vi startet med å skåle i rosa champagne før vi fikk fantastiske retter og vin. Her er noen bilder:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tiltygg før maten – speket reinsdyrhjerte og dehydrert løk-kake. Så utrolig mye smak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Rognkjeks-rogn, sprøstekt løk, karse og karse-is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pefekt tilberedt (56 grader tror jeg?) torsk med blomkål, sennepsurt og Rørosyoghurt for de som tåler det. Jeg fikk en varm dillolje i steden for, og det må jo ha vært vel så godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reinsdyrtunge med glaserte rødbeter og fermentert bringebærsaus. Jeg fikk en hyllebærsaus i steden for og jeg sier som over – det må jo ha vært vel så godt. Jeg er så imponert over hvordan de tilpasset menyen for meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Reinsdyr flatbiff med syltet kålrot, brønnkarse og rødvinssaus. Dette må være det møreste stykket kjøtt jeg noen gang har fått.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Desserten glemte jeg helt å ta bilde av, men det var en veldig god sorbet laget av selleri med gulrot til. Høres spesielt ut, men det var en helt perfekt og frisk avslutning på måltidet. De andre hadde kraftkar-ost i steden for dessert. Etterpå kom de med minimadeleines og andre «petit fours» før de brygget Kristiansandsbrygget V60-kaffe ved bordet.

Vi valgte vinpakke til måltidet og alt passet utmerket til maten. Alle kokkene og de ansatte er utrolig dyktige, og det er ikke ofte man får så god service som her. Lokalet og stemningen er god og avslappet, Verdt å ta turen til sørlandet bare for å spise her!

Besøk hjemmesiden til Måltid her.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.