Lammekoteletter med salsa verde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det ikke lenge igjen til påske, og jeg lader opp med en vårlig lammeoppskrift. Lammekotelettene er en av mine favorittstrykningsdeler fra lammet. Fettkanten gir kjøttet masse smak! Jeg serverer grillede lammekoteletter med lettkokte, sprø grønne bønner og en salsa verde, som rett og slett betyr grønn saus. Min salsa verde har ansjos og kapers, men den kan også lages med grønne oliven i steden for om du heller vil det.

Lammekoteletter med salsa verde og grønne bønner
Porsjoner: 2
Tid: 30 minutter

Ingredienser:
-2 lamekotetter med fettkant
-300 g grønne bønner
-1 sitron (gjerne økologisk!)
-1 hvitløksfedd
-40 g persille
-40 g mynte
-3 ansjosfileter
-40 g kapers
-1,5 dl extra virgin olivenolje
-1 ts dijonsennep
-havsalt og nykvernet pepper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1: Start med å lage salsa verden så smakene får satt seg. Ingrediensen til sausen kan enten finhakkes for hånd for en litt “chunky” versjon, eller kjøres i en liten food processor eller blender for en helt jevn saus.

2: Start med hvitløk, ansjosfilet og kapers (eller grønne oliven!), før du blander inn persille, mynte, sennep, olivenolje og saften og raspet skall fra 1 sitron. Bruk aller helst en økologisk sitron da disse ikke inneholder sprøytemidler og voks på skallet. Smak til sausen med havsalt og nykvernet pepper.

3: Forvarm ovnen med grillelement til 230 grader. Legg lammekotelettene i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over. Litt raspet sitronskall er også godt, men ikke et must. Grill lammekotelettene i ca. fem minutter, før de snus og stekes til de har blitt litt gyldne på andre siden også. Steketiden varierer fra hvor tykke lammekotelettene er og hvor godt stekt du liker dem. La lammekotelettene hvile minst ti minutter før du spiser dem.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4: Mens lammekotelettene hviler koker du grønne bønner. Legg dem nedi fosskokende og lettsaltet vann i 1-2 minutt. Ta dem opp og legg dem gjerne i isbad så kokeprosessen stopper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


5: Server lammekotelettene med grønne bønner, rikelig med salsa verde og et dryss havsalt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Behind the scenes! Elsker gulvet på jobb.

Oppskriften er publisert på Godt.no

unnamed-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.