Maldon

TI6_8162
Forrige uke tok jeg en liten pause fra bokskriving for å delta på Maldon og kokkelandslaget sin saltskole. Der var jeg med blant annet mine to flinke bloggkollegaer Klisjéhjemmet og Kokkhelene. På saltskolen fikk vi først en presentasjon av Steve, eieren av saltfabrikken i Maldon. Så var det et foredrag om salt fra Lise Von Krogh, som er ernæringsfysiolog. Veldig lærerikt og ikke minst ganske vågalt av arrangøren. Konklusjonen fra Lise er at vi kan nyte salt, men med måte. Maks fem gram om dagen! Etter presentasjonen og foredraget fikk vi servert tre retter fra kokkelandslaget, hvor vi skulle salte maten selv for å kjenne forskjellen før og etter.

Jeg bruker kun havsalt i matlaging. Jeg tror ikke det finnes vanlig finmalt bordsalt i mitt kjøkken. Det er bare helt naturlig for meg. Både fordi det smaker mer og bedre, men også fordi det er enklere å ikke oversalte maten med flaksalt. Det vanlige Maldonsaltet har jeg kjent til og brukt lenge, men at de lager en røkt variant visste jeg faktisk ikke. Selv om det har vært i butikk en god stund. Røkt salt er bare så utrolig godt på kjøtt og egg!

TI6_8356TI6_8239
Steve fra Maldon. I bakgrunnen ser du bilder fra hvordan fabrikken så ut før.

TI6_8273


Lise lærer oss om salt.

TI6_8305
TI6_8278
Gutta fra kokkelandslaget forbereder lunsj for oss på Kulinarisk akademi.

TI6_8398


Her er både det vanlige Maldonsaltet og det røkte. Visste du at Maldonsalt er økologisk og fremdeles blir laget på gamlemåten? Det er fint, det. Etter sommeren skal jeg faktisk til fabrikken i Maldon for å lære mer om nettopp det. Gleder meg!

TI6_8349
Alle bildene er tatt av Lena Britt Fredrickson.

unnamed-5

6 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.