kokospannekaker

Processed with VSCOcam with c3 preset
Her for leden fikk jeg skikkelig pannekakecravings, og tenkte jeg skulle teste en ny oppskrift for en gangs skyld. Det finnes jo titusen forskjellige måter å lage pannekaker på, og så kom jeg på en oppskrift jeg så på Goop, siden til Gwyneth Paltrow alle ting. Den er faktisk skikkelig gjennomført fin og bra, så ta en titt!

Her er grunnoppskriften på kokospannekakene fra Goop, men med min egen vri såklart. Oppskriften er amerikansk og oppgitt i cups, noe jeg digger å bake med. Jeg har et sett med fire målebegere som er i 1/1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup og 1/4 cup som gjør det enkelt å lage amerikanske oppskrifter. Kommer til å slenge med en konverteringsliste for de som ikke bruker cups.

Kokospannekaker:
Gir 12 små pannekaker
-1/4 cup kokosmel
-1/2 ts bakepulver
-1 klype salt
-3 ss kokosolje, romtemperert
-1 ss honning eller agavesirup
-3 store gg
-1/3 cup mandelmelk
-1 ts vaniljepulver
-en liten sitronsaftskvis
-ekstra kokosolje til steking

Topping:
-Bacon
-Blåbær
-Lønnesirup, agavesirup eller honning
-Spiselige blomster

Bland kokosmel, bakepulver, vanilje og salt i en liten bolle. I en annen bolle pisker du sammen romtemperert kokosolje, honning og ett egg av gangen. Det er best om eggene også er romtemperert, hvis ikke kan kokosoljen klumpe seg litt. Men det gjør ingenting altså. Pisk inn mandelmelk og en liten sitronsaftskvis. Bruker du økologisk sitron kan du også gjerne raspe sitronskallet i røren.

Bland inn det tørre forsiktig med en slikkepott. Røren blir ganske kompakt, men resultatet blir likevel luftig.

Stek små pannekaker i en middels varm stekepanne i kokosolje. Form dem gjerne mellom to spiseskjeer og klem dem flate i pannen. La dem steke 3-4 minutter før du snur dem forsiktig. Stek videre i 2 minutter.

Jeg spiste mine pannekaker med sprøstekt bacon, lønnesirup og frosne skogsblåbær fra i fjor. Toppet det hele med noen plommeblomster.

Konverteringstabell cups til ml:
1/1 cup = 250 ml
1/2 cup = 125 ml
1/3 cup = 80 ml
1/4 cup = 60 ml

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.