Superenkel glutenfri smuldrepai

smuldrepaikjernesunt
Foto: Studio Dreyer Hensley

Denne superenkle smuldrepaien er hentet fra den første boken min, Kjernesunt. Det er min absolutte favoritt til 17. mai siden den krever minimalt med arbeid og tid, så det går helt fint an å lage den på morgenen. Boken ble laget på høsten, så da var det naturlig å bruke plommer, mens nå ville jeg kanskje brukt forskjellige friske bær.

Glutenfri smuldrepai:
6-8 porsjoner
-400 g frukt eller bær
-50 g hele havregryn (glutenfri!)
-100 g havremel (glutenfri!)
-100 g kjøleskapskaldt ghee eller smør
-100 g kokossukker

Har du glutenallergi er det viktig å bruke havre som er merket som glutenfritt!

Start med å lage havremel ved å kjøre hel havre i en blender eller foodprocessor til det er fint som mel. Det går også an å kjøpe ferdig havremel på butikken, men pass på at dette er merket som glutenfritt isåfall.

Bland havremel, havregryn og kokossukker i en bakebolle. Tilsett også gjerne litt vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang. Ha kjøleskapskaldt ghee eller smør oppi og smuldre det sammen med hendende.

Legg frukt i biter/skiver eller bær i en form på ca. 22-25 cm diameter. Dryss smuldredeigen over.

Stekes ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller til toppen er blitt gyllen. Avkjøl smuldrepaien litt før den spises.

Boken min Kjernesunt kan kjøpes på Tanum til rabattert pris, eller signert via bloggen.

Del gjerne oppskriften med noen du vet ikke tåler gluten. Denne kaken er også melkefri om du bruker ghee, så den er et godt alternativ for de som ikke kan spise kremkaker på 17. mai!

6 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.