Vilt gode sjokoladekjeks med salt karamell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her for leden bakte jeg noen sjokoladekjeks fra arkivet til en cateringjobb. Grunnoppskriften på selve kjeksen er fra Nigella, og inneholder vilt mye sjokolade. Etter å ha bakt dem igjen nå som jeg ikke spiser gluten tenkte jeg at her er det jo ikke mye mel, så det må være lett å tilpasse. Jeg byttet ut sukkeret med kokossukker, og faktisk synes jeg resultatet ble enda bedre! Disse kjeksene er ganske dyre å lage, siden det er nesten en halv kilo sjokolade i. Jeg synes det er viktig å bruke en kvalitetssjokolade heller enn kjip kokesjokolade. Jeg pleier å kjøpe inn kilosplater fra Valrhona.

Trippel sjokoladekjeks med salt karamell:
Gir 18-20 kjeks
-125 g solid mørk sjokolade (minimum 70%)
-150 g rismel
-30 g mørk kakao
-1 ts natron
-1/2 ts salt
-125 g romtemperert smør
-125 g kokossukker
-1 ts vaniljepulver
-1 stort kaldt egg
-350 g mørk sjokolade, i biter
dulce de leche
-Litt havsalt til topping

Forvarm stekeovnenovnen til 170 grader.

Smelt 125 g solid sjokolade over vannbad.

Bland mel, vanilje, kakaopulver, natron og salt i en bolle.

Pisk smør og sukker hvitt, bland inn den smeltede sjokoladen.

Visp det kalde egget og bland det i smørblandingen. Bland så det tørre inn i smørblandingen.

Vend til slutt inn sjokoladebitene med en slikkepott.

Bruk en skje til å lage 18-20 små kuler. Plasser dem utover to bakebrett med bakepapir med ca 6 cm mellomrom.

Lag en liten grop med en finger i midten av hver kule og plasser en liten klatt dulche de leche (eventuelt hapå som er ganske så likt!). Dryss litt havsalt på toppen av kjeksene.

Stek kjeksene i 18 minutter. Sjekk med en strikkepinne eller lignende om de er klare. Om den kommer ut semi-ren og ikke med våt kakerøre er kjeksene klare.

De MÅ hvile 5 minutter på bakebrettet før du legger dem over på en rist. De blir harde når de er avkjølt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.