Cæsarsalat med grønnkål

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cæsarsalat lages opprinnelig med romanosalat, men denne varianten med grønnkål er både sunnere og mer mettende. Opprinnelig er det egentlig ikke kylling i en cæsarsalat, men for å gjøre det til et komplett måltid serverer jeg det med litt saftig kyllingbryst. Etter å ha laget cæsardressingen selv kjøper du det garantert ikke fra butikken igjen!

Cæsarsalat med grønnkål:
2 porsjoner – 30 minutter
-150 g grønnkål
-1 kyllingbryst med skinn
-6 skiver bacon
-1 brødskive
-20 g parmesanost
-2 ss olje til steking

Cæsardressing:
-2 eggeplommer
-1 ts dijonsennep
-1/2 sitron
-1 hvitløksfedd
-3 ansjosfileter
-1,5 dl olje
-30 g parmesan
-en klype salt og pepper
-1/4 ts kajennepepper

1. Start med å brune kyllingfileten med skinnsiden ned i en varm stekepanne. Krydre gjerne med litt salt og pepper. Legg kyllingen over i en ildfast form og etterstek den på 180 grader i 15 minutter. La kyllingen hvile mens du lager resten av salaten.

2. Sprøstek baconskivene i den varme stekepannen. Legg dem til side på litt kjøkkenpapir.

3. Bruk gjerne en daggammel brødskive til krutongene. Kutt den i små terninger og stek dem i baconfettet. Tilsett gjerne litt hvitløk. La dem bli sprø på alle sider før du legger dem til side på litt kjøkkenpapir for å renne av. Du kan såklart også bruke ferdiglagede krutonger, men hjemmelagede er alltid best! For enda sunnere variant kan man bruke litt frø- eller nøtteknekkebrød i biter for crunch i salaten.

4. Lag cæsardressingen ved å vispe sammen to eggeplommer, dijonsennep og sitronsaft til det skummer. Visp inn litt olje av ganger til du har en tykk dressing. Rør så inn finhakket hvitløk og ansjosfilet. Hakk disse så fint du klarer! Finrasp parmesanosten og rør inn. Tilsett salt, pepper og kajennepepper til slutt.

5. Vask grønnkålen godt og kutt den i tynne strimler. Bland godt sammen med cæsardressingen.

6. Dander grønnkålen på tallerknene og topp med kyllingbryst i skiver, baconbiter og krutonger. Topp med litt raspet parmesan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se flere bilder fra fremgangsmåten på Godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.