Menyforslag uke 24

Ny uke, ny ukemeny. Selv har jeg det supertravelt denne uken, så da er det viktig å planlegge godt for å få i seg sunn og næringsrik mat. Her har jeg satt sammen et menyforslag med sunne, lette sommerlige retter.
fylt-aubergin-1024x768
Mandag:
Ta en kjøttfri mandag og lag fylt aubergin med quinoa, aprikos og fetaost, eller med restemat fra forrige uke.

cæsarhovedbildegodt1-1024x576
Tirsdag:
Lag en grønnkål-cæsarsalat med kylling og bacon. Grønnkålen gjør salaten mer mettende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Onsdag:
Spis asparges mens den fortsatt er i sesong. Jeg liker dem best rå i tynne skiver. Da er denne grønne salaten med asparges og mozzarella perfekt. Nytes i sola!

avokadosuppe-683x1024


Torsdag:
Denne friske og kjølende sommersuppen er hentet fra min nye bok Julies grønne kjøkken, som kommer ut over sommeren. Den metter lenge og passer perfekt nå i varmen. Spis den som den er, eller sammen med for eksempel reker.
Foto: Anne Valeur

gyozadetalj1-1024x768
Fredag:
På fredag foreslår jeg å lage gyoza, japanske dumplings. Det tar litt tid, men det er supergodt og så verdt det til slutt! Denne oppskriften er ikke glutenfri, men det går an å lage sine egne gyozapapir glutenfrie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lørdag:
Aubergin er sommermat for meg, så her kommer enda en auberginrett denne uken. En bakt auberginsuppe med spicy kikerter. Lag gjerne dobbel porsjon så har du til lunsj i flere dager! Jeg kommer ikke til å følge min egen matplan i dag, for jeg skal spise på Ylajali. Oppdatering kommer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Søndag:
På søndag må middagen gå raskt og være enkel denne uka. Så da passer denne nypotetsalaten med varmrøkt laks perfekt.

nøttebrød-1024x768
Ukens bakst:
Nøttebrødet har blitt utrolig populært på bloggen i det siste. Det er saftig og holder seg i opptil en uke.

smuldrepaikjernesunt-768x1024
Ukens søte:
Ukens søte forslag er denne enkle smuldrepaien hentet fra min første bok Kjernesunt. Bruk det du vil av frukt og bær i den. Kanskje en kombinasjon av jordbær og rabarbra?
Foto: Studio Dreyer Hensley

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ukens tilbehør:
Anbefaler å lage sin egen kimchi denne uken. Det er veldig gøy, og passer til omtrent alt i denne ukemenyen. Som tilbehør til gyoza, suppe og salat. Denne oppskriften er med grønnkål og blir litt ekstra fargerik.

Håper dere får en fin matuke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.