Fikenkuler med pistasj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har laget utallige energikuler (eller bliss balls som det ofte kalles) med daddel opp gjennom tidene, men aldri før med tørket fiken. Fiken er ikke like søtt som daddel, og det som er så fint er at man får litt knas av fikenfrøene. Smaken er ganske nøytral, men sammen med pistasj, kokos og vanilje blir det helt perfekt. Oppbevar kulene i kjøleskapet, og ta med deg et par i veska som et energipåfyll gjennom dagen. Oppskriften er publisert på Godt.

Fikenkuler med pistasj:
-300 g fiken
-150 g pistasj
-2 ss kokosolje
-1 ts vanilje
-1 dl kokos
-1 klype salt
-evt. 1-2 ss honning eller agave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Start med å knuse pistasjnøttene i en foodprosessor. De trenger ikke være helt finmalt. Legg nøttene til side.

2. Ha fiken og kokosolje i foodprosessoren. Kjør til det er finmalt, dette kan ta et par minutter. Når konsistensen er helt jevn tilsetter du vanilje, salt, kokos og pistasjnøttene. Spar litt til å rulle kulene i. Smak eventuelt til med litt honning eller agave om du ikke synes det er søtt nok. Kjør sammen til alt er godt blandet.

3. Trill små kuler mellom hendene og rull dem så i litt hakkede pistasjnøtter.


Det fine fatet har jeg kjøpt på Fransk Bazar!

8 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.