Makrellrøre

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nå som det blir kaldere og mørkere får jeg mer lyst på fet fisk, og da synes jeg man skal lytte til kroppen og spise det. Så for å få spist fet fisk litt oftere lager jeg makrellrøre som jeg spiser som påleggsrøre til frokost på frøknekkebrød eller speltsurdeigsbrød som jeg har begynt å eksperimentere litt med i det siste. Jeg kjøper det på Handwerk. Magen tåler det helt greit, så da kan jeg litt brød innimellom.

Makrellrøre:
-2 sider røkt makrell
-2 ss mayo
-1 ts grov sennep
-et par cornichons (små sylteagurk)
-1 kvast dill
-en liten skvis sitronsaft
-litt salt og pepper

Fjern skinn og eventuelle bein fra makrellsidene. Riv fiskekjøttet fra hverandre med to gafler. Finhakk cornichons og dill. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper, avhengig av hvor salt fisken er fra før.

Bør spises innen 2-3 dager. Oppbevares i en lufttett beholder.

unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.