Sunn og god helgefrokost fra Julies grønne kjøkken

frokostegg med grønnkål

Foto: Anne Valeur

Disse frokosteggene er en skikkelig helgefrokostfavoritt. Jeg passer på å alltid ha ferdigkokt quinoa og vasket grønnkål stående i kjøleskapet for enkelt å kunne lage en rask, næringsrik og god frokost. For å få en best mulig start på dagen inneholder min frokost alltid noen grønnsaker.

Frokostegg:
⎼ 1 håndfull grønnkål
⎼ 2 egg
⎼ 1 håndfull soltørkede tomater (oppskrift under)
⎼ ca. 5 ss ferdigkokt quinoa
⎼ litt revet vellagret ost (kan sløyfes)
⎼ havsalt og nykvernet pepper
⎼ olje til steking

1. Vask grønnkålen godt og riv bladene av stengelen.

2. Varm litt olje i en liten stekepanne og fres grønnkålbladene til de blir mørkegrønne og faller sammen.

3. Knekk eggene oppi og skru ned varmen. Stek til eggene er slik du liker dem. Mot slutten drysser du litt quinoa over og river litt god ost på toppen.

4. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over og server med soltørkede tomater.

soltørkede tomater

Disse tomatene får så mye smak. Selv om du bruker de billigste og mest smakløse tomatene, smaker dette som ekte soltørkede tomater. Jeg bruker dem i salater, sammen med egg eller på knekkebrødet sammen med pesto. Oppskriften har fremgangsmåte både for vanlig ovn og dehydrator.

«Soltørkede tomater»:
⎼ 1 kg cherrytomater
⎼ 2 kvaster rosmarin
⎼ Havsalt og nykvernet pepper
⎼ ½ dl extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte i dehydrator:
Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp. Strø over litt havsalt og nykvernet pepper. Det smaker dessuten ekstra godt med en kvast rosmarin eller to over. Det trengs ikke olje når man skal dehydrere tomatene. De tørkes ved 45⎼50 grader i 8⎼12 timer.

Fremgangsmåte i ovn:
Følg samme fremgangsmåte som over, men drypp litt olivenolje over tomatene i tillegg. Stekes i ovn ved50⎼60 grader i 8⎼12 timer med stekeovnsdøra på gløtt, eller ved 100 grader i 4⎼5 timer om du ikke har så god tid. Godt blir det uansett!

Oppskriftene er hentet fra kokeboken min Julies grønne kjøkken!

unnamed

1 Kommentar

  1. Stine Friis

    Ser sjukt digg ut! Men jeg får ikke til den quinoaen :O Kan du typ.. lage en videoblogg om hvordan man fikser den? Haha! Det blir seriøst bare grøt 🙁 Føler livet mitt hadde vært bedre med quinoa.

    http://www.stinefriis.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *