Havrekjeks med kanel og rosiner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse havrekjeksene med kanel og rosiner er seige i midten og sprø i kantene. De går raskt å lage og du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr.

Du kan bruke både enten lettkokte eller vanlige havregryn. Konsistensen blir litt finere med lettkokte gryn. Bruk valgfritt mel. Jeg brukte havremel, men man kan også lage disse med hvetemel eller litt en grovere melsort om man vil det. Det går fint an å bytte ut smøret med kokosolje for en melkefri variant.

Oppskriften gir 9 store kjeks.

Havrekjeks med kanel og rosiner:
-2 dl havregryn
-2 dl mel (valgfritt)
-1,5 ts bakepulver
-2 ts kanel
-1 ts vaniljepulver
-1 klype salt
-1/2 dl brunt sukker
-2 dl rosiner
-100 g smør
-1/2 dl vann

1. Bland alt det tørre sammen.

2. Smelt smøret og bland det sammen med vannet. Rør det inn i det tørre sammen med rosinene.

3. Form 9 kjeks på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem kjeksene flate. Stekes ved 175 grader i 20 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

4 Kommentarer

  1. Stine Friis

    Havrekjeks minner meg sånn om jul hos svigers, hvor alle går å smugspiser kjeks med brunost i romjula. Merkelig tradisjon, men veldig fint! Kanskje jeg skal overraske samboeren med noen selv! Hoho!

    http://www.stinefriis.com

  2. Disse ble veldig gode! Manglet brunt sukker så brukte hvitt sukker og litt sirup. Skal lages flere ganger:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *