Rimelige viner til juleribba

Vareprøver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På søndag skrev jeg om hvordan man kan tilberede perfekt ribbe i dampovn, og i dag tenkte jeg å dele noen tips til rimelige viner som passer godt til fet og salt julemat. Mange foretrekker øl og akevitt til julematen, men personlig foretrekker jeg å drikke vin til. Det er ikke bare røde viner som passer til julematen. Jeg anbefaler lette italienske rødviner og både en tørr og frisk Riesling og en litt fyldigere Chablis til julematen.

Fra venstre:
Chiocciolo Chianti Classico 2012 er en blanding av Sangiovese 85%, Merlot 5%, Syrah 5%, Cabernet Sauvignon 5% og er produsert av familien Chiocciolo i Toscana. Vinen er frisk og saftig, ikke så tung selv om fargen er dyp rød. Det smaker av røde bær og urter. Jeg har drukket denne vinen til grillet lam tidligere og det var også en god match. Jeg er ikke noen proff vinanmelder akkurat, men med denne rødvinen føler jeg man får mye vin for pengene. Koster 149,-

L’Armangia Barbera d’Asti 2014 består av 100 % Barbera, og produseres av fjerde generasjon av Giovine-familien. De eier noen av de eldste vinmarkene i Canelli. Vinen smaker av kirsebær og mandel, og passer perfekt til ribba. Vi har alltid riskrem med kirsebærkompott til dessert, så for meg er dette den ultimate julevinen. Koster 115,-

Becker Landgraf J2 Riesling Trocken 2014 består av 100 % Riesling, og produseres midt i hjertet av Rheinessen i Tyskland av Becker Landgraf. Vinene deres dyrkes og produseres økologisk. J2 er en skikkelig potet, den passer godt til både fisk og skalldyr, syrlige retter som ceviche, ost og lyst kjøtt. Men også fet julemat. Rieslingen er frisk og tørr, og syren passer godt til den fete julematen. Denne kommer jeg til å sette på bordet til ribba i år. Koster 132,-

La Motte Chablis 1er Cru Beauroy 2012 er en lys grønngul vin laget av 100 % Chardonnay. Smaker av sitrus og eple, og har en veldig fin og balansert syrestruktur. Noe som gjør at også denne hvitvinen passer godt til fet julemat, så vel som til fisk og skalldyr. Denne vinen er den dyreste til 235,- men fremdeles et rimelig kvalitetskjøp. Havner nok også på bordet i jula.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinene er prøvesmakt til både pinnekjøtt og ribbe, både klassisk norsk ribbe og en asiatisk variant som det kommer en oppskrift på i romjula!

Ønsker du alkoholfri drikke til julematen har smak.no skrevet veldig fint om det her!

Nå tar jeg et par dagers ekte juleferie, også fra bloggen. Vi snakkes igjen i romjula.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *