Bibimbap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bibimbap er en populær koreansk rett som består av en bolle varm ris toppet med sesongens grønnsaker, strimlet eller kvernet kjøtt, chili og en eggeplomme. Retten kan varieres i det uendelige, og noen av grønnsakene som passer godt i bibimbap er sopp (gjerne shiitake), squash, reddik, tang, spinat, soyabønnespirer og paprika. Bruk opp restegrønnsaker du har liggende. Det er også godt med syltede grønnsaker eller kimchi.

Retten kan også lages med for eksempel tofu, kylling, fisk eller skalldyr.

Oppskriften gir to porsjoner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:
-2 dl ris
-200 g entrecote
-2 ss olje til steking
-100g shiitakesopp
-1 gulrot
-1/2 squash
-1/2 agurk
-2 eggeplommer
-2 ss sriracha eller annen hotsauce
-1 ss svarte sesamfrø
-Eventuelt litt karse til topping

Marinade:
-1 dl soyasaus
-2 ss sesamolje
-2 ss risedik
-1 hvitløksfedd
-1 ss raspet ingefær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Start med å lage marinade til kjøttet ved å blande sammen soyasaus, sesamolje og riseddik. Rasp hvitløk og ingefær oppi. Kutt kjøttet i strimler og la det ligge i marinaden. Gjerne over natten, men en liten stund gir også mye smak.

2. Kok ris etter anvisning på pakken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Kutt opp grønnsakene i strimler. Stek soppen og squashen i en varm panne med litt nøytral olje.

4. Legg ris i bunn av skålen og dander de rå og stekte grønnsakene hver for seg. Stek kjøttet kjapt i den varme pannen til slutt. Ha en eggeplomme i midten, og en liten dæsj sriracha eller annen chilisaus til slutt.

5. Spis bibimbap ved å helle over egget og blande alt godt sammen. Man kan også ha et stekt speilegg på toppen. Personlig synes jeg rå eggeplomme passer best.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er publisert på godt.no!

6 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.