Aymara’s sommermeny

Obs, måltidet er dekket!

_MG_0132

Foto: Maja Hattvang

For en utrolig deilig matuke. Tirsdag var jeg invitert av Infinitum Movement til en middag på Sentralen, og i går var jeg invitert av Aymara for å teste den nye sommermenyen deres. Og i dag skal jeg på Smalhans for å spise crispy duck, hvor alle inntektene går til kjære Karlas kreftbehandling. Oppfordrer alle til å klikke på den linken og donere litt om man kan!

_MG_0111_MG_0107Møtte bloggkollega Linn – vinstudinen, Lars spiser og Maja som har tatt de fine bildene (dødt batteri, jaja, proff blogger). Vi fikk servert en velkomstdrink med yuzusake, bare det beste man kan drikke i hele verden kanskje. Endelig er den på polet også.

_MG_0130_MG_0165

Så fikk vi servert ni retter fra den nye sommermenyen. Først en Ceviche Kokoda av Villkveite med kokosmelk, lime, tomat, rødløk, ananas, habanero, koriander og hjertesalat. Ahi Poke av kingfish med soya, sesamolje, lime, vårløk, havsalat, jalapeno og macadamianøtter var supergod! Så fikk vi Papas al verano som er knuste nypoteter bakt med røkt smør og aji panca, ramsløk, dill-majones og potetcrisp. Kanskje min favoritt. Seriøst, poteter dere! Vi fikk også en Ensalada de pulpo, pannestekt blekksprut med mojo-rojo emulsjon, chicharron de pulpo og salat på stekt padron, spinat og basillikum. Også en av favorittene mine, og jeg er egentlig litt skeptisk til blekksprut. Så fikk vi dagens fiskefangst, som var lange med løjrom og erter. Kanskje den mest forglemmelige retten, den var bare ikke like spennende som mange av de andre rettene. En av mine neste favoritter var Tonkatsu Nikkei laget av fritert iberico secreto (!!) med en superdigg tonkatsusaus med nepe, agurk og curtido nikkei. Altså, det er nok verdt å dra dit bare for å spise denne. Så mørt, og så godt. Tonkatsuen jeg har smakt andre steder har vært god, men dette var helt fantastisk. Så fikk vi sesongens grilla kjøtt, som nå er en langtidsmodnet entrecote med ansjos, ramsløkchimichurri, romansalat, parmesan, hvitløksaioli, asparges og røkte tomater. Også vilt digg! Til slutt fikk vi en sjokoladedessert med mezcal-toffee, kokos-sorbet, fritert butterdeig, kokos, brunet smør/melkesjokolade-pulver. Woho!

_MG_0121_MG_0135_MG_0139_MG_0165_MG_0166
Aymara serverer latinamerikansk mat laget med norske råvarer, og har definitivt satt sammen en smakfull og variert sommermeny. Beliggenheten (Solli plass) gjør at jeg ikke er så ofte innom, men tror nok det blir en tur til innom uteserveringen iløpet av sommeren etter å ha smakt denne menyen.
_MG_0146
Maja <3

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *