Kyllingsalat med jordbær og parmesandressing

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEndelig er de norske jordbærene her! Jeg passer på å bruke dem masse mens de er her, som for eksempel i denne lette og friske sommersalaten med kylling og parmesandressing.

Ingredienser:
-1 stort kyllingbryst med skinn
-1 ss smør/olje
-1 hjertesalathode
-1 fennikel
-150 g småpoteter
-1 håndfull basilikum
-10 søte jordbær
-Salt og pepper

Dressing:
-1,5 dl rømme (jeg bruker Rørosrømme)
-50 g parmesan
-1 ss olivenolje
-1 ts sitronjuice
-1 klype salt og pepper

1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper på skinnsiden og brun det i en varm panne i litt smør eller olje i et par minutter. Legg kyllingfileten i en ildfast form og stek videre i stekeovn i 20-30 minutter. Bruk gjerne et steketermometer. Kjernetemperaturen bør være minst 68 grader når du tar det ut. La kyllingen hvile minst 10 minutter før du kutter det i skiver.

2. Del potetene i to, og dampkok dem i 10-15 minutter mens kyllingen steker. Sjekk med en spis skniv om de er ferdige underveis. Overkokte poteter er bare kjipt! Skyll under iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

3. Del salaten i strimler og jordbær i to. Kutt fennikel i syltynne strimler, gjerne med en mandolin. Finsnitt basilikumblader. Bland sammen med potetene.

4. Rasp parmesan og bland sammen med rømme, sitron og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

5. Legg kyllingen over salaten og topp med dressingen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOppskriften er publisert på godt.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.