Sommersalat og rosè

sommersalat rosè
Jeg elsker når venner kommer på besøk og sier «skal vi lage noe verandamat?». Da tar man litt det man har i kjøleskapet og setter sammen en enkel og lett salat som denne med bakt paprika og søtpotet, halloumi og aprikos. Veldig enkelt og godt. Her er en slumpoppskrift:

Sommersalat til to

Ingredienser:
-1 liten søtpotet
-2 spisse paprika
-1 klunk olivenolje
-litt salt og pepper
-100 g babyspinat
-1 agurk
-1 pakke cherrytomater
-4 aprikos
-1/2 dl sitronolivenolje
-1 ss god eddik
-1/2 sitron
-1 halloumi

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell og del søtpotet i små terninger. Del paprika i to på langs og fjern frøene. Legg paprika og søtpotet i en ildfast form, hell på en liten klunk olivenolje og en klype salt og pepper. Bak i 20-30 minutter.

2. Ha spinat over i en stor salatbolle. Del agurk i skiver og cherrytomater i to. Fjern stein i aprikos og del i fire.

3. Ha søtpotet og paprika over i salaten og hell over sitronolivenolje, eddik og sitronsaft. Bland godt sammen.

4. Del halloumi i skiver og stek dem i en tørr og varm panne. La skivene ligge helt i ro i et par minutter, eller til de har fått en gylen stekeskorpe. Snu og stek videre i et par minutter. Del skivene i to eller fire før du har dem over i salaten.

I glasset hadde vi en helt grei rosévin jeg fikk levert med bud litt tidligere (takk!). Viña Maipo Rosé er en veldig enkel og ukomplisert chilensk rosé som smaker litt som jordbærsaft. Tenker å lage en rosélimonade med resten av den. Eventuelt frosé – rosévingranite. Elsker sommer!

Til dessert spiste vi moreller og sorbet av rabarba og bringebær. Helt perfekt i kveldssolsteika på Tøyen.

sommersalat rosè

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.