Gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie

gulrotsuppe ingefær gurkemeie

Dette er suppen som kurerer snufsete neser og lindrer sår hals i høst! Oppskriften er utviklet for PureSkin, men tenkte å dele den her med dere også.

Gulrotsuppen inneholder gurkemeie og ingefær, som skal være bra mot gryende forkjølelser. Og så smaker det jo så godt! Det er også røde linser i suppen, noe som gjør den proteinrik og litt tykkere i konsistensen. Denne suppen blir du virkelig mett av. Suppen er jevnet med kokosmelk, noe som gjør den fløyelsmyk og ekstra smakfull.

Ingredienser:
Oppskriften gir 4 porsjoner
-1 gul løk
-3 hvitløksfedd
-1 ss nøytral olje
-500 g gulrøtter
-1 dl røde linser
-5-6 dl grønnsakskraft eller vann
-1 boks kokosmelk
-3 ss soyasaus
-3 ss raspet frisk ingefær
-1 ss gurkemeie
-3 ts spisskummin
-2 ts kanel
-1-2 ts chilipulver
-1 ts salt
-1-2 lime
-1 ss honning eller agavesirup

Topping:
-Frisk koriander
-Yoghurt naturell
-Chiliflak

Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk og hvitløk. Varm litt olje i en gryte på medium varme. Bruk gjerne en jerngryte hvis du har det! Fres løken i et par minutter til den er myk og blank. Pass på å ikke svi den.

2. Vask gulrøttene og del dem i mindre biter. Jo mindre biter, dess kortere koketid. Ikke skrell gulrøttene, mye av næringsstoffene sitter i skallet. Bruk heller en grønnssaksbørste og skrubb dem om de er skitne.

3. Ha gulrotbiter og røde linser over i gryta. Hell over grønnsakskraft eller vann og kokosmelk så det såvidt dekker gulrøttene. Tilsett raspet soyasaus, raspet ingefær, gurkemeie, spisskummin, kanel, chiliflak og salt. Sett på lokk og kok opp. Skru ned temperaturen og la det småputre i ca 20-30 minutter, eller til linsene har svellet og gulrotbitene er helt møre.

4. Ha limesaft og honning eller agavesirup i gryta og kjør den glatt og jevn med en stavmikser. Tilsett litt ekstra vann om du synes suppen blir for tykk. Smak deg så til med mer krydder, salt, syre eller sødme om du ønsker det. Mer chili hvis du liker det mer spicy.

5. Topp rykende varme suppeskåler med frisk koriander, en liten yoghurtklatt og chiliflak.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.