Julerødkål med fennikel

Tilbehøret til julematen er kanskje det aller beste. Jeg elsker hvertfall julerødkål. Det er ingen grunn til å ikke lage denne selv, for det er utrolig enkelt. I tillegg blir det så mye bedre hjemmelaget enn i posene man varmer opp. Har du dårlig tid på selve dagen kan tilbehøret fint lages et par dager i forveien, for så å bare varmes opp til julemiddagen.

I denne varianten bruker jeg fennikel i tillegg til rødkålen og epler. Det gjør den litt ekstra smakfull. Den irrgrønne fennikeldusken er dessuten fin å pynte med mot den lilla kålen!

Julerødkål med fennikel

  • ca 700 g rødkål
  • 1 liten fennikel
  • 1 rødt eple
  • 2 – 2,5 dl kraft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finsnitt rødkål og fennikel. Ønsker du en veldig myk julerødkål kan du bruke en mandolin. Jeg liker å kutte det i litt tykkere strimler for å få litt mer tyggemotstand.
  2. Skrell eplet og fjern kjernen. Del eplet i tynne skiver.
  3. Legg rødkål, fennikel og eppleskivene lagvis i en kjele.
  4. Hell på 2 dl kraft. Jeg bruker kjøttkraft, men grønnsakskraft kan også brukes. Gi det et oppkok før du skrur ned temperaturen.
  5. Tilsett sukker, eddik, salt og pepper. La det småputre ved lav varme under lokk i 30-40 minutter. Pass på underveis at det er nok kraft til at det ikke tørrkokes. Tilsett eventuelt litt mer kraft underveis.
  6. Når du har fått ønsket konsistens smaker du eventuelt til med litt mer sukker, eddik, salt eller pepper.

Her finner du en samling med mine beste juleoppskrifter

God jul!

1 Kommentar

  1. Pingback: Julebrunch - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.