Marengs

Her er det du skal lage neste gang du brenner inne med noen eggehviter. Det skjer hvertfall meg ofte etter å ha laget verdens beste cæsardressing.

Marengs tar kanskje litt tid å lage, men det er veldig enkelt. I utgangspunktet trenger du bare eggehviter og sukker, men de blir ekstra blanke og fine med en bitteliten klunk eddik i. Jeg brukte sitroneddik. I tillegg tilsatte jeg et blåbær-, aronia- og solbærpulver fra Nordic superfood. Da blir de jo nesten sunne, hehe. De får hvertfall en veldig god smak og fin farge.

Oppskriften gir omtrent 20 små marengs

Marengs:
-2 eggehviter
-125 g sukker
-1 ts sitroneddik
-3 ts frysetørket bærpulver (valgfritt)

Fremgangsmåte:
1. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.

2. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett så sukkeret litt etter litt mens du pisker.

3. Tilsett sitroneddik og pisk til blandingen er blank og får stive topper.

4. Sikt inn frysetørket bærpulver om du vil det. Vend inn.

5. Fordel marengsen utover et bakebrett kledd med bakepapir. Jeg liker den litt rustikke varianten over, men du kan også bruke sprøytepose. Topp med litt ekstra bærpulver eller tørkede blomster om du vil.

6. Skru ned ovnen til 100 grader varmluft idet du setter inn marengsen. La de stå i 45-60 minutter, før du åpner ovnsdøren og lar de avkjøles i ovnen.

Oppbevares i romtemperatur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.