A taste of GREAT Britain

FIG1

Denne uken inviterte den britiske ambassaden til en smak av hva Storbritannia har å by på. Jeg tok med meg fotografen min Anne Valeur og så smakte vi oss gjennom de forskjellige kategoriene. Det var 15 utstillere, og det var alt fra olivenolje til indisk hurtigmat. Felles for de aller fleste utstillerne var et høyt fokus på økologi, sunnhet og allergitilpassing. Nesten alt var glutenfritt, og de som ikke hadde med glutenfrie produkter kunne fortelle at de hadde det under produksjon. De har virkelig kommet lenger enn oss på gode, glutenfrie alternativer.

En av favorittene fra smakingen var olivenoljeprodusenten Avlaki, representert av en av de to eierne. De har rett og slett kjøpt opp en olivenlund i Hellas, gravd opp jorda og lagt om til økologisk og naturlig produksjon. Hun fortalte at grekerne rister på hodet av dem, og kaller oljen deres for skitten fordi den ikke har blitt sprøytet eller filtrert. Det er jo til å gråte av. Denne oljen føres ikke i Norge enda, men forhåpentligvis snart. I mellomtiden kan den bestilles på nett.

FIG2
FIG4
Et annet produkt jeg fallt for på smakingen er osten fra Snowdonia. De lager helt fantastisk cheddar. De har ti forskjellige oster i sortimentet og vi smakte oss gjennom nesten alle. Favoritten var den helt vanlige, men de har også med forskjellig type alkhol, urter, syltet løk og en veldig spesiell med ingefær. Det var overraskende godt. De er i forhandlinger med en norsk importør nå, så om litt kan man kanskje få tak i denne osten her i Norge. Krysser fingrene for det!

FIG8

FIG9
De mest entusiastiske utstillerne vi møtte var de to folkene bak saltmerket Halen Môn. De produserer naturlig salt på øya Anglesey i Wales. De har mange forskjellige typer salt. Både røkt, helt svart, sellerisalt og vaniljesalt. Helt sykt godt! De jobber med Heston Blumenthal og har produsert et røkt vann for han som vi fikk lukte på. Fikk med meg vaniljesaltet hjem og gleder meg til å bake noe med det. Vi har jo mye godt salt her i Skandinavia, men jeg synes det er plass til flere saltprodusenter på markedet. Krysser fingrene for at også disse får selge på det Norske markedet!

FIG6
Pollensesongen er i gang (si hei til hovne øyne i fem måneder fremover!) og jeg har fått en ny favorittgenser. Det eneste jeg eier som ikke er svart, grått eller mørkeblått.

Alle foto: Anne Valeur.

BANNERkjernesuntforhåndsbestilling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.