Grønn tunfiskrøre

grønn tunfiskrøre

Frokost er mitt favorittmåltid om dagen. Jeg elsker frokost, og spesielt helgefrokost. Da kan man ta seg god tid og lage litt mer tidkrevende ting. I hverdagen derimot må det gjerne gå fort. Akkurat nå er jeg inne i en periode hvor jeg er litt lei av egg, så da er tunfiskrøre en bra og proteinrik erstatter.

Akkurat denne grønne tunfiskrøren ble til fordi jeg hadde en veldig myk avokado liggende. Så da tenkte jeg hvorfor ikke bruke den istedenfor mayo? Det ble SÅ bra. Resultatet er en kremete og frisk tunfiskrøre med bra fett. Jeg brukte lime, koriander og grønn tabasco i denne, men det går jo også an å lage en variant med for eksempel sitron og dill?

grønn tunfiskrøre

Grønn tunfiskrøre:
-2 bokser ASC-sertifisert tunfisk i vann
-1 stor myk avokado
-1 lime
-1 håndfull koriander
-1 ss grønn tabasco
-1 klype salt
-1 klype pepper

Fremgangsmåte:
1. Sil av vannet fra tunfisken.

2. Ha avokadofruktkjøttet i en bakebolle sammen med limesaft, koriander og tabasco. Kjør sammen til en jevn puré med en stavmikser.

3. Bland inn tunfisken og smak til med salt og pepper. Eventuelt med grønn tabasco om du vil ha den litt hottere.

Denne holder seg fint i to dager i kjøleskap, men den kan bli litt kjip i fargen på dag to.

grønn tunfiskrøre

Perfekt til frokost på knekkebrød! Eller til lunsj, som mellommåltid eller kveldsmat. Den grønne tunfiskrøren kan også brukes i en grønn salat.

Prøv også disse grønne tunfiskekakene, eller denne tunfisk- og bønnesalaten hvis du er glad i tunfisk.

7 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.