Hvem har vel ikke latt noen bananer ligge på kjøkkenbenken så lenge at de blir helt overmodne? Når det skjer må man nesten bare lage bananbrød av bananene. Det er så godt, og så enkelt. Her har jeg laget en ny variant av min egen oppskrift, hvor jeg bruker glutenfritt sammalt havremel istedenfor hvetemel. Da blir bananbrødet både litt grovere og glutenfritt!
Bananbrød med sjokolade:
-100 g romtemperert smør
-1 dl sukker
-2 egg
-2 store modne bananer
-200 g havremel*
-1 ts bakepulver
-1 ts kanel
-1 ts salt
-100 g mørk sjokolade
*Havre er naturlig glutenfritt, men pass på å bruke havre som er merket glutenfritt for å være på den sikre siden om du ikke tåler gluten.
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Pisk romtemperert smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen.
3. Mos bananene med en gaffel, og ha det over i smørblandingen.
4. Bland alt det tørre i en bolle, og bland sammen med det våte med en slikkepott.
5. Grovhakk sjokoladen og bland inn til slutt.
6. Smør en brødform på ca 1 liter og hell røren oppi. Stek på nederste rille i 45-50 minutter. Avkjøl helt i formen for at deigen skal «sette seg».
Og så er det bare å ta seg en kopp kaffe og et stykke bananbrød.
2 Kommentarer