Energikuler med kokos og sitron

energikuler kokos sitron

Dette er oppskriften for deg som ofte er på farta eller ofte opplever klokka to-kneika mellom lunsj og middag. Har du noen av disse energikulene på lur er formen reddet. Kulene består av cashewnøtter og kokos, og er smakssatt med sitron og vanilje. De er friske, syrlige og litt søte. Cashewnøtter har en naturlig søt smak og får en kremete konsistens, noe som gjør dem spesielt egnet i energikuler.

Visste du at cashewnøtter er den nøttetypen med færrest kalorier? Cashewnøttene er også en naturlig kilde til protein, vitamin B6 og kostfiber. De er i tillegg rike på tiamin, jern, kalium, magnesium, sink, kobber og fosfor. Tjue gram om dagen er anbefalt!

Oppskriften gir ca 20 energikuler

Ingredienser:
-150 g rå cashewnøtter
-100 revet kokos + ekstra til å rulle i
-Zest fra 2 økologiske sitroner
-Juice fra 1 økologisk sitron
-2 ss lønnesirup
-1 vaniljestang
-1 klype salt

energikuler kokos sitron

Fremgangsmåte:
1. Ha først nøttene i en foodprocessor og puls et par ganger slik at nøttene blir grovhakket.

2. Tilsett resten av ingrediensene i foodprocessoren. Pass på å kun raspe det gule sitronskallet og ikke få med det hvite mellom skallet og fruktkjøttet (da kan det bli bittert). Pass også på å ikke få med noen sitronsteiner når du skviser saften. Bruk kun frøene fra vaniljestangen. Du kan eventuelt bruke 1/2 ts vaniljepulver eller ekstrakt.

3. Kjør foodprocessoren til til alle ingrediensene er godt blandet og er litt klissete, men pass på å ikke kjøre den for lenge slik at det blir til nøttesmør. Massen skal være litt klumpete, men er lett å forme til kuler likevel.

4. Trill små kuler, og dypp dem i litt ekstra revet kokos. Legg kulene i en boks og avkjøl dem så de får “satt seg”.

5. Kulene bør oppbevares i kjøleskap, og er holdbare ca en uke.

Tips! Frys ned kulene og ta med deg et par i veska om morgenen. Da holder de seg utover dagen uten å være avkjølt.

Oppskriften er laget for PureSkin.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.