I slutten av august var jeg så heldig å bli sendt til Copenhagen cooking food festival av VisitDenmark. Det er første gang jeg har vært på en pressetur helt alene hvor jeg legger opp dagene og programmet selv. Det ble en helt perfekt liten helg i verdens beste by mens den viste seg fra sin beste side.
Sjekket inn på Hotel Kong Arthur, et ærverdig og litt tilbaketrukket hotell langs søerne. Det ligger bare et par kvartaler unna Nørreport stasjon, så det er superenkelt å komme seg dit ved å ta metroen fra flyplassen – hvis man flyr da. Sengen på rommet var behagelig, og veggene pyntet med malerier av nakne damer. Helt greit for meg. Frokosten serveres i et slags koselig drivhus, og utvalget er enkelt men helt perfekt. Her fikk jeg den beste hotellkaffen jeg har smakt! Sist, men ikke minst, i tilknytning til hotellet ligger fantastiske Ni’mat spa.
Rett rundt hjørnet fra hotellet ligger Torvehallerne, helt perfekt for frokosttacos og en michelada fra Hija De Sanchez og en kaffekombucha fra Coffee Collective etterpå.
Første stopp på programmet for Copenhagen Cooking-helgen var en stor høsttakkefest på Frederiksberg. Her var det dekket et langbord gjennom hele hovedgata med plass til 2000 gjester. Forskjellige restauranter serverte mat gjennom gata. Konseptet er at man skulle ta med eget servise og finne seg en plass langs bordet.
Valget mitt falt på mat fra Restaurant Lola, som er så ny at den ikke har åpnet enda. Restauranten startet av Camilla Seidler er planlagt å åpne 1. november i Christianshavn. Dette skal være mer enn bare en restaurant. Det tar også et sosialt ansvar, og skaper arbeidsplasser for «de som har falt litt utenfor». Maten de skal lage er inspirert av hele verden, med fokus på økologi og det grønne. Konseptet skal være avslappet og raust. Gleder meg til å sjekke det ut på ordentlig neste gang jeg er i København.
Menyen vi fikk servert besto av grillede sommergrønnsaker og urter fra Seerupgaard med en syrlig rabarbravinaigrette til forrett. Så kom det en servering med saftig øko-kylling fra Kongeå med sprøtt skinn, sennepsglasert gresskar og squash. Til dessert var det sitronfromasj med marengs.
Team Lola, takk for maten!
Etter høsttakkefesten var det ikke lange veien til naturvinsbaren Ancestrale på Vesterbro. Det er mulig å spise et fullt måltid bestående av flere forskjellige retter. Jeg bestilte dagens ost, som besto av vesterhavsost med varmt brunet smør og raspet hasselnøtt. Måtte nesten le for meg selv, for en perfekt og nydelig måte å servere ost på. Det er ikke alle steder jeg synes egner seg for å henge alene, men her var det veldig god alene-stemning.
Våknet opp til strålende sol og så fint vær dag to av festivalen. Tok rutebåten over til Refshaleøen fra Nyhavn, en så koselig liten tur.
Første stopp på Refshaleøen var Lille bakery, kanskje det koseligste bakeriet i København? Det er så mange bra bakerier nå, og dette er definitivt et av de beste. SÅ gode brød, berlinerboller og velkomponerte små retter. Kom sulten så kan du bestille litt av alt.
Andre stopp på Copenhagen Cooking-programmet var farmers market. De forskjellige produsentene og leverandørene til restaurantene på Refshaleøen hadde samlet seg for å tilby direkte handel. Ingen diss av bondens marked i Norge, men wow! Det var så godt utvalg av alle mulige deilige råvarer, skulle bare ønske jeg kunne handle med meg alt og ta med hjem til Oslo.
Neste stopp på Refshaleøen var Reffen street food-marked. Et gigantisk område med matboder fra virkelig alle verdenshjørner. På en varm og folksom dag må jeg ærlig innrømme at det er litt vel trangt og stressende. Men når først finner det man vil ha er det digg å kunne sette seg i en av disse solstolene og se utover vannet med noe digg i klypa.
Bonustips: lån deg en sykkel på hotellet!
Måtte selvfølgelig en liten tur innom La Banchina når man først var i området. Havnet midt mellom lunsj og middag-serveringen, men drakk digg naturvin og spiste kaffeiskrem. Tok årets siste bad og fikk fregner på nesa. Det er høyst mulig å bade her fortsatt, de har nemlig en liten badstue!
Ahh kan dere tro at det nettopp var sommer?! Måtte også en liten tur innom Baby baby bar som har stengt for sesongen nå. Bare å glede seg til neste sommer.
Tok båten over til Nyhavn igjen og ruslet bort til favorittvinbaren min Pompette på Nørrebro for snackete middag og et par glass vin sammen med bloggekollega Maj-Britt/Spiselandslaget. Kjenner du ikke til denne bloggen fra før anbefaler jeg å ta en titt!
Morgenen etter ruslet jeg bort til Botanisk Have som ligger rett ved hotellet. Gikk litt rundt i selve hagen for første gang og satt meg på en benk i skyggen for å lese ut den siste boka til Helle Helle. Har elsket og slukt alle hennes tidligere bøker, men denne synes jeg ikke var så fengende.
Måtte også en liten obligatorisk tur inn i Palmehuset, som forresten var gratis fordi jeg hadde kjøpt Copenhagen Card. Gratis inngang på de fleste museer, attraksjoner og kollektivtransport. Veldig praktisk!
Turens siste stopp på Copenhagen Cooking-programmet var en afternoon tea hos Dessertdragen kageværksted i Indre by. Konditoren Nanna hadde dekket opp bord utenfor den lille butikken og bar ut kake etter kake. Alt smakte helt nydelig, men etter femte kake måtte jeg kaste inn håndkleet.
Rakk en liten tur innom Glyptoteket (også gratis med Copenhagen Card!) som jeg aldri blir lei av. Tok en kaffe i den nyedelige nye kafeen der, Picnic på Glyptoteket. Også et perfekt sted å henge når man er på solo-reise.
Ruslet gjennom Indre by til Atelier September hvor jeg kosa litt med hunden Skat og drakk en avkjølende is-matcha før jeg måtte vende hjem igjen til Oslo.
København var perfekt som alltid. Dette er min favorittby over alle byer, så jeg har mange guider og blogginnlegg herfra. Ta en titt på de 49 andre innleggene fra København her.
2 Kommentarer