I vår jobbet jeg med noe stort og gøy, nemlig en et prosjekt for Kirkens Bymisjon. De ville lage en kokebok med mat fra de landene det kommer flest mennesker fra til Norge, for å bli kjent med deres mathistorie- og kultur. Jeg har samlet sammen oppskrifter, testet dem og tilpasset dem til Norske forhold og Anne Valeur har tatt bildene. I tillegg har jornalist Irina Lee og fotograf Torstein Ihle reist rundt i Norge og møtt mennesker som har fortalt sine historier. Til slutt ble det en kokebok med mat fra Syria, Thailand, Etiopia, Pakistan, Polen, Afghanistan og Romania, krydret med møter med mennesker fra disse landene som er bosatt her i Norge.
Dette prosjektet er helt ulikt noe annet jeg har vært med på. Jeg har lært så mye over disse månedene med bokarbeidet, og ikke minst smakt så mye ny og spennende mat under oppskriftstestingen og selve fotouka i studio. Denne boka hadde ikke blitt til uten bidragsyterne. Syriske Daniel, rumenske Bianca, etiopiske Same og moren hennes, polske Agnieszka, den autentiske thairestauranten Soi Saam i Drammen og Indiske Niru og faren hennes som er fra Pakistan. I tillegg hjalp mitt dyktige assistent Elisabeth til i studio og Christoffer med research. Vi fikk låne rekvisitter av Eva Mia, Tibeb og av venner og kjente. Så mange har vært involvert og hjulpet til for at boken ble så fin som den ble. Boken er utgitt på J.M. Stenersen og fås kjøpt i alle bokhandlere. Alle inntekter av boksalget går til Kirkens bymisjons arbeid. Denne burde ligge under mange juletrær i år!
Her kommer en liten smakebit på hva du finner i boken:
1 Kommentar