To av mine absolutte favorittråvarer for tiden er blomkål og quinoa, det har dere kanskje lagt merke til (hvertfall dere som følger meg på instagram). Her for leden hadde jeg en utrolig fin økologisk blomkål liggende i kjøleskapet og noe ferdig kokt quinoa. Det ble til skikkelig digge blomkållapper. De ble så gode at i dag ble oppskriften publisert på Godt.
Blomkållapper, ca 10 stk:
-1 blomkål, medium
-3 egg
-1 dl quinoa, kokt
-4 ss quinoamel
-saften av en 1/2 sitron
-1 ts timian
-1 ts oregano
-1 ss tahini
-en klype salt og pepper
-olivenolje til steking
Del blomkålhodet i to og skyll den godt. Rasp blomkålen på et grovt rivjern. Bruk stilkene også! Bland inn egg, kokt quinoa og quinoamel. Bland tahini, sitronsaft og krydderet og ha det over i blomkålblandingen. Stek lappene i godt med olivenolje i varm panne i et par minutter på hver side. Pass på å snu når de er gylne. Server gjerne med en grønn salat og med en enkel rømmedressing med tahini og urter.
2 Kommentarer