Nøttemelk! Plutselig var jeg ikke allergisk mot nøtter lenger så nå lager jeg nøttemelk hele tiden. Foreløpig har jeg bare prøvd med mandler og cashew, men skal utforske og skrive mer om det siden.
For å lage en liter nøytral nøttemelk bløtlegger jeg 250 gram rå (og gjerne økologiske) nøtter over natten med litt salt i vannet. Så skyller jeg dem godt og heller over 7-8 dl vann og en liten klype salt i blenderen. De er helt finmost på 5 sekunder på middels styrke (sjekk ut videoen min på instagram for demonstrasjon!). Siler melken gjennom en nøttemelkspose og klemmer ut all væsken. Ta vare på nøtterestene og bruk dem senere i kake, knekkebrød, grønnsaksburgere etc. Oppbevar nøttemelken i noe lufttett i kjøleskape og det holder seg i ca 3-4 dager. Jeg bruker nøytral nøttemelk i alle smoothier for tiden, men lager også varianter med litt daddel, kanel og vanilje. Kanskje jeg slenger oppi en banan og en appelsin for en tykk og frisk variant. Prøv deg frem, og tips meg gjerne om dine beste nøttemelkskombinasjoner.
2 Kommentarer