Klassisk taco i salatblader

Nå på nyåret ønsker mange å spise litt lettere og sunnere mat, så her har jeg laget en litt grønnere vri på den klassiske fredagstacoen, med hjemmelaget salsa og servert i salatblader i steden for tacoskjell eller lefse. Akkurat like godt, men mye sunnere.

Klassisk taco i salatblader
4 porsjoner:
-400 g kjøttdeig
-1/2 rødløk
-2 hvitløksfedd
-2 ss tomatpuré
-1 dl vann
-1 ts kajennepepper eller chilipulver
-1 ts spisskummen
-1 ts paprikapulver
-smak til med salt og pepper
-1 boks kidneybønner
-2 stk hjertesalat
-2 ss olje til steking

Salsa
-1 pakke cherrytomater
-1 mango
-1 grønn chili
-1/2 rødløk
-1 potte koriander
-1 lime

1: Start med å lage salsaen, så den får stått og godgjort seg litt. Del cherrytomater i fire, finhakk løk og chili og del mangoen i terninger. Bland det godt sammen med saften fra en lime og finhakket koriander. Her må man bruke så mye man ønsker selv.

2: Skyll kidneybønnene godt.

3: Finhakk resten av rødløken og hvitløksfeddene. Fres dette blankt i litt olje i en stor stekepanne. Tilsett kjøttdeigen og hakk det opp i mindre biter. Når kjøttdeigen har fått litt stekeskorpe tilsetter du kajennepepper eller chilipulver, spisskummen og paprikapulver. Tilsett tomatpuré og vann og rør got sammen. Smak til med salt og pepper. Tilsett kidneybønnene mot slutten.

4: Vask og tørk hjertesalatbladene. Dander kjøttblandingen og salsaen i salatbladene. Topp gjerne med ekstra koriander.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.