Nå er det visst påske IGJEN. Jeg merker ikke så mye til det for å være ærlig, for jeg har ikke tid til påskeferie i år. Her er det bare skriving og matlaging. Men jeg har samlet noen av mine beste påskeoppskrifter fra de siste årene, samt litt påskevennlig, gul mat. Enten du er i byen eller fjellet. God påske!
Pølsefest er fint på fjellet. Her har jeg oppskrift på hjemmelagede (glutenfrie) potetlomper og syltet løk.
Hva med en gresk lammegryte i år? Denne er litt mer eksotisk enn den tradisjonelle lammegryta, med smak av sitron, dill, oliven og fetaost.
Påskecocktail må man ha. Denne smaker flytende marsipan!
Hjemmelaget påskegodteri til påskeegget. Her er det oppskrift både på hjemmelaget rå appelsinsjokolade og gult gummigodt.
Lammekoteletter med salsa verde passer perfekt når man vil ha rask og enkel påskemat.
Eller hva med lam og gresskar? En utrolig god kombo!
Varm sjokolade er et must i påska spør du meg, enten du er på fjellet eller i byen. Denne tykke, krydrede meksikanske sjokoladen er supergod!
Gul restesuppe passer perfekt litt i slutten av påska når du må tømme kjøleskapet for restegrønnsaker. Kanskje har du litt lammerester også som du kan toppe suppa med? Kok kraft på lammebein!
Bakt gresskar passer bra til lunsj og er jo litt påskete av seg i fargen. Fyll det med hva du vil!
Eplepannekaker med chevre er perfekt som frokost, lunsj, lett middag eller kveldsmat. De er så gode!
Rå cashewkuler burde man ha med seg i tursekker. Så enkle å lage og så gode. Gir masse energi!
Til dessert anbefaler jeg å lage en panna cotta, for eksempel denne med kokosmelk.
Til slutt en liten påskebukett fra i fjor laget av Plukk blomster.