I dag har Dagbladet delt noen oppskrifter fra boken min Kjernesunt som passer perfekt nå i påsken. Klikk deg inn på saken for å finne oppskrift på rotfruktchips, eplechips, energikuler og müslibars.
Rotfruktchips er en av mine favoritter, så jeg deler oppskrifter her også.
Rotfruktchips fra Kjernesunt:
-Rotfrukt (for eksempel rødbeter, pastinakk, søtpotet eller persillerot)
-Extra virgin olivenolje, ghee/klarnet smør eller smaksnøytral kokosolje
-En klype havsalt
-Nykvernet pepper
smakstilsetninger:
Chili eller kajennepepper, fersk timian eller næringsgjær.
Fremgansmåte:
Kutt rotfrukten i tynne skiver, helst på en mandolin.
Ha dem over i en bolle og hell over litt olivenolje, ghee/klarnet smør eller smaksnøytral kokosolje. Bland det godt sammen.
Legg chipsen utover et stekebrett og dryss litt havsalt, nykvernet pepper og valgfri smakstilsetning over. Pass på så de ikke overlapper.
Stek ved 200 °C i 10 minutter, snu brettet og stek videre i 10 minutter til. Avkjøl chipsen på rist til den er helt avkjølt og sprø.