Her for leden bakte jeg noen sjokoladekjeks fra arkivet til en cateringjobb. Grunnoppskriften på selve kjeksen er fra Nigella, og inneholder vilt mye sjokolade. Etter å ha bakt dem igjen nå som jeg ikke spiser gluten tenkte jeg at her er det jo ikke mye mel, så det må være lett å tilpasse. Jeg byttet ut sukkeret med kokossukker, og faktisk synes jeg resultatet ble enda bedre! Disse kjeksene er ganske dyre å lage, siden det er nesten en halv kilo sjokolade i. Jeg synes det er viktig å bruke en kvalitetssjokolade heller enn kjip kokesjokolade. Jeg pleier å kjøpe inn kilosplater fra Valrhona.
Trippel sjokoladekjeks med salt karamell:
Gir 18-20 kjeks
-125 g solid mørk sjokolade (minimum 70%)
-150 g rismel
-30 g mørk kakao
-1 ts natron
-1/2 ts salt
-125 g romtemperert smør
-125 g kokossukker
-1 ts vaniljepulver
-1 stort kaldt egg
-350 g mørk sjokolade, i biter
–dulce de leche
-Litt havsalt til topping
Forvarm stekeovnenovnen til 170 grader.
Smelt 125 g solid sjokolade over vannbad.
Bland mel, vanilje, kakaopulver, natron og salt i en bolle.
Pisk smør og sukker hvitt, bland inn den smeltede sjokoladen.
Visp det kalde egget og bland det i smørblandingen. Bland så det tørre inn i smørblandingen.
Vend til slutt inn sjokoladebitene med en slikkepott.
Bruk en skje til å lage 18-20 små kuler. Plasser dem utover to bakebrett med bakepapir med ca 6 cm mellomrom.
Lag en liten grop med en finger i midten av hver kule og plasser en liten klatt dulche de leche (eventuelt hapå som er ganske så likt!). Dryss litt havsalt på toppen av kjeksene.
Stek kjeksene i 18 minutter. Sjekk med en strikkepinne eller lignende om de er klare. Om den kommer ut semi-ren og ikke med våt kakerøre er kjeksene klare.
De MÅ hvile 5 minutter på bakebrettet før du legger dem over på en rist. De blir harde når de er avkjølt.
2 Kommentarer