Denne kaken inneholder ikke gluten, melkeprodukter eller raffinert sukker. Kaken er raw, det vil si at den ikke er varmebehandlet. Ingen koking eller steking involvert. Den består hovedsaklig av nøtter, og lages enkelt i en foodprocessor eller kraftig blender på 15 minutter. Så må kaken fryses i et par timer før den er klar til å nytes. Denne er mektig, så oppskriften passer for 10-12 personer.
Kaken blir ca. 2 cm høy. Ønsker du en høyere kake kan du doble fyllet.
Raw sjokoladeostekake:
Bunn:
-10 dadler
-100 g mandler
-100 g cashewnøtter
-1 dl kokosmasse
-1 ss kokosolje
-1 ss agavesirup
-1 ss råkakaopulver
-1 klype salt
Fyll:
-300 g cashewnøtter
-4 bananer
-1 appelsin
-3 ss kokosolje
-5 ss råkakaopulver
-1 ts vaniljepulver
-1 klype salt
1. For å oppnå et best mulig resultat er det viktig å bløtlegge nøttene i minst en times tid (men gjerne over natten!) før du går i gang med bakingen. Bløtlegg nøttene til bunnen og fyllet hver for seg. Har du ikke tid til dette går det an å skylle nøttene i varmt vann for at de skal bli litt mykere.
2. Start med kakebunnen. Skyll nøttene. Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprocessor eller kraftig blender og kjør i et par minutter eller til du har en finmalt og seig masse.
3. Kle en springform på ca 25 cm diameter med bakepapir i bunnen. Trykk ut kakebunnen så den blir jevn.
4. Lag så kakefyllet. Skyll nøttene og kjør dem alene i foodprocessoren i 1-2 minutter, til de er finmalt. Ikke kjør så lenge at nøttene begynner å slippe oljen – da blir det til nøttesmør. Klem over saften fra en appelsin og ha i resten av ingrediensene til fyllet. Kjør videre til alt er en jevn masse. Hell dette over kakebunnen og jevn ut med en slikkepott.
5. Sett hele kaken i fryseren i minst fem timer, eller til den har stivnet helt. Ta kaken opp 15-20 minutter før servering. Kaken kan oppbevares i fryseren i flere uker. Serveres med spiselige blomster eller bær.
Oppskriften er publisert på godt.no!