Spiselige blomster fra Melgården

2014-11 Melgården 21260DONE_blogg
Foto og styling: Aina C. Hole og Marianne Pfeffer Gjengedal

I Åmot i Østerdalen ligger Melgården, en vakker storgård med en storslått hage. Hovedhuset på gården ble oppført i 1875-1877 i en blanding av empirie og sveitserstil. Her bor Live Huse og dyrker økologiske debiogodkjente spiselige blomster. Jeg ble fikk hakeslepp og ble helt forelsket i blomstene og gården da jeg kom over bildene på instagram. Jeg har ikke vært der enda, men skal på besøk dit senere i juni og gleder meg helt vilt.

Nå har Live og jeg også inngått et langvarig samarbeid hvor jeg skal bruke hennes spiselige blomster, både til eventer og privat. Dere kommer garantert til å se disse vakre blomstene på bloggen fremover. I neste uke har jeg en stor cateringjobb for Cathrine Hammel som skal lansere sin kolleksjon Meadows. Skal ikke si så mye om selve menyen nå for jeg vet det er en del av gjestene som leser bloggen min, men kleskolleksjonen har jo blomstermønster, så her blir det spiselige blomster og ville vekster fra både Melgården og min faste grøntleverandør Kristin. Plukk blomster er også med. Gleder meg så til å vise dere mer fra eventet i neste uke!

På Melgården produserer Live kandiserte blomster som man foreløpig får kjøpt på Kokkeløren, Maschmanns og Gutta på haugen. Nytt for denne sesongen er at hun også skal selge ferske spiselige blomster. Mer info om dette snart. Se på disse vakre kandiserte blomstene!
2014-11 Melgården 21287DONE_blogg2014-11 Melgaard 21312DONE_blogg
Melgården_eske_Kandiserte Fioler_blogg
Se så fine esker blomstene kommer i!

IMG_5784Her er et bilde slik gården ser ut i dag, og under er noen gamle bilder fra gårdens historiske bildearkiv.

KjøkkenhavenPå sykler Hovedbygning kortside østVeranda med hatter og Olav Mykleby med arm i fatleSå fint og fasinerende. Som sagt får dere se mer fra både Melgården og de spiselige blomstene fremover. Ta en titt på hjemmesidene til Melgården for mer info om blomstene, gården og historikken. Og følg Melgården på instagram for påfyll av vakre blomster i hverdagen.

Vil bare påpeke at jeg ikke får betalt for å skrive dette blogginnlgget, men jeg er pålagt å merke innlegget som en annonse fordi jeg får blomster fra Melgården til privat bruk og til firmaet mitt. Jeg håper dere likevel skjønner at jeg skriver dette fordi jeg oppriktig ønsker at flere skal få vite om dette fine, lille firmaet.

4 Kommentarer

  1. Takk for bra tips! Har vært på jakt etter spiselige blomster til kakepynt og salater. Har hørt at det ikke er lurt å bruke vanlige blomster fra butikken pga sprøyting og slikt, og er vanskelig å finne økologiske blomster.

  2. Takk for bra tips! Har vært på jakt etter spiselige blomster til kakepynt og salater. Har hørt at det ikke er lurt å bruke vanlige blomster fra butikken pga sprøyting og slikt, og er vanskelig å finne økologiske blomster.

  3. Annette Brinchmann

    Selges disse blomstene i noen butikker nær meg? Bor i Bærum og ønsker blomster til å pynte sjokoladekake til bryllup 19.mai.

    • Det har jeg ikke helt oversikt over. Du får nesten kontakte Melgården direkte og sjekke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *