Spiralizer (med rabattkode!)

Inneholder sponsede produkter/adlink

spiralizer

Foto: Anne Valeur

I den nye boken min, Julies grønne kjøkken, skriver jeg litt om mine favorittkjøkkenredskaper. Et av dem er spiralizeren på bildet over. En spiralizer lar deg lage tynne eller tykke spiraler av forskjellige grønnsaker. Jeg lager mye squashspiraler og spiser det rått som pasta, men spiraler av gulrot, rødbet, søtpotet og andre rotgrønnsaker er også veldig godt. Spiralizing er en morsom måte å få i seg mer grønnsaker på, både for store og små. Spiralizeren er superenkel i bruk og noe jeg anbefaler alle grønnsaksentusiaster å eie.

Under finner du en av mine favorittoppskrifter fra Julies grønne kjøkken hvor jeg har brukt spiralizer. Har du ikke spiralizer men har lyst på en? Nå får du 15% rabatt på spiralizer hos Raw shop ved å bruke rabattkoden «julie» ved utsjekk. Det finnes er tre forskjellige spiralizere i nettburikken i flere prisklasser. Faktisk får du rabatten på alle kjøkkenproduktene fra Lurch, som har flere smarte grønnsaksprodukter som hakkebokser, rivjern og skrellere i tillegg til bra spiralizere.

gulrotpasta med tomatsaus

Gulrotpasta med tomatsaus
fra boken min Julies grønne kjøkken (Kagge forlag)

Denne varianten av grønnsakspasta med en enkel tomatsaus er også en stor favoritt. Lag gjerne dobbel porsjon av tomatsausen, for den holder seg en uke i kjøleskapet og passer utmerket både som dipp og pizzasaus også (til blomkålpizzaen for eksempel!).

Legg gjerne de soltørkede tomatene og den tørkede aprikosen i varmt vann i 10 minutter for å myke dem opp først.

Oppskriften er beregnet på to personer.

• 4-6 store gulrøtter
Tomatsaus:
• 4 solmodne tomater
• 4 soltørkede tomater
• 4 ss olivenolje
• 10 tørkede aprikoser
• 1⁄2 gul løk
• 1 hvitløksfedd
• 2 stilker frisk oregano
• 2 stilker frisk basilikum,
og mer til topping
• salt og nykvernet pepper

1. Lag tynne spiraler av gulrot med en spiralizer.

2. Lag så tomatsausen ved å ha de ferske tomatene, soltørket tomat og aprikos i en foodprocessor eller blender sammen med olivenolje. Kjør til en jevn masse.

3. Hakk løk og hvitløk og kjør alt jevnt.

4. Tilsett til slutt frisk basilikum og oregano. Smak til med salt og pepper til slutt.

5. Bland gulrotspiralene sammen med tomatsausen. Topp med mer fersk basilikum eller oregano.

Sjekk også ut de andre spiralizer-oppskriftene mine. Squashspagetti med kjøtboller og tomatsaus og squashpasta med spicy mangosaus.

Håper oppskrifteen frister. Del gjerne blogginnlegget med en grønnsaksentusiast!

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.