Røstipotet

røstipotet

Røstipotet er litt blast from the past, men det er jo så godt! Her laget jeg det til frokost, men de kan også spises som tilbehør til middagen eller som en lett snack. Dette er en helt plain og enkel variant som passer til det aller meste.

Oppskriften passer som frokost for to, eller middagstilbehør for to-tre personer

Røstipotet:
-250 g kokefaste poteter
-1 sjalottløk
-1 ts salt
-1 ts pepper
-2 ss smør

Topping:
-2 ss rømme
-2 ss rogn
-1 liten håndfull dill

Fremgangsmåte:
1. Vask potetene godt. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Grovrasp potetene med et rivjern over en bolle. Fyll med iskaldt vann og la det stå i 20-30 minutter. Dette er for at noe av stivelsen skal trekke ut av poteten.

2. Sil av vannet og ha potetraspet i et rent kjøkkenhåndkle. Samle alle hjørnene og vri ut alt vannet. Ha poteten over i bollen igjen.

3. Finhakk sjalottløken og bland det sammen med poteten, salt og pepper.

4. Varm rikelig med smør i en stekepanne over medium temperatur. Form små potetballer mellom hendene og klem dem dem litt flate i panna. La røstipotetene steke i 5-6 minutter, eller helt til de har fått stekeskorpe, før du snur dem og steker videre i 5-6 nye minutter. Stek gjerne litt lenger om de ikke har blitt sprø.

5. Fordel rømme, rogn og dill utover røstipotetene. Mmm!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.