Laks med agurksalat

laks agurksalat

Denne oppskriften har jeg laget for Lerøy, og den er en variant av min favorittmat som barn. Mammas ovnsbakte laks med agurksalat. Av og til er det digg med en helt enkel og rask hverdagsmiddag. Denne tar bare 15-20 minutter å lage!

Ingredienser:
4 laksefileter
2 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 sitron

Smørstekt gulrot:
1/2 kg gulrot
2 ss smør

Agurk- og fennikelsalat:
1 agurk
1 stor eller 2 små fennikel
1 ss olivenolje
1 ss eddik
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1 ts salt
1 ss finhakket dill

Urterømme:
1 beger rømme
2 ss finhakket dill
2 ss finhakket gressløk
1 ss sitronsaft
1/3 ts salt
1/3 ts pepper

Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Drypp litt olivenolje over fisken. Krydre med litt salt og pepper. Del sitron i tynne skiver og fordel utover laksefiletene. Når ovnen er varm setter du laksen inn i 10-12 minutter.

2. Vask gulrøttene og del dem i 1/2 cm tykke skiver på skrå. Smelt smør i en stekepanne og stek gulrøttene til de er gyllenbrune og møre. Dette tar ca 10-15 minutter. Har du gulrot med dusk på kan du grovhakke dette og tilsette mot slutten.

3. Del agurk og fennikel i tynne skiver. Jeg foretrekker å bruke en mandolin, både fordi det gir et jevnt resultat og fordi det går raskere. Men du kan også kutte dette for hånd. Ta vare på fennikeldusken om den har det, dette er godt krydder til salaten!

4. Bland sammen olivenolje, eddik, sitronsaft, sukker og salt i en bolle. Bland sammen med agurk og fennikel. Tilsett litt finhakket dill og gjerne fennikeldusken.

5. Urterømmen lager du enkelt ved å blande sammen rømme og finhakkede urter. Du kan gjerne bruke andre urter om du heller vil det. Persille, kjørvel eller hva med koriander? Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Det er ikke mye som skal til.

6. Server laksefiletene med smørstekte gulrøtter, agurk- og fennikelsalat og en god dæsj urterømme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.