Enkel ‘foodprep’ for to digge middager

Dette var egentlig ikke ment som et foodprep-innlegg, men tilfeldighetene skulle ha det til at samme digge kjøttsaus og squashstrimler skulle bli til to helt forskjellige middager to dager på rad.

Det første ble til en stor en squashlasagne, og dagen etter ble det ostefylte squashruller med pesto i tomatsaus.

Denne oppskriften passer til to porsjoner av hver rett, eventuelt kan du lage dobbel porsjon av en av de!

Grunnoppskrift:
-1 gul løk
-4 hvitløksfedd
-2 stilker stangselleri
-2 ss smør
-800 g god kjøttdeig (feks fra Annis pølsemakeri)
-1 ts tørket oregano
-1 ts tørket timian
-1 ts tørket basilikum
-1,5 dl digg rødvin
-4 dl kjøttkraft
-4 bokser gode hermetiske tomater
-1 stor eller 2 små squash
-Salt og pepper

Til lasagnen:
-2 mozzarellaost
-Litt revet parmesan
-Hjertesalat
-God olivenolje

Til squashrullene:
-1 boks snøfrisk
-1 mozzarella
-Litt revet parmesan
-2-3 ss digg grønn pesto
-Fersk basilikum

fylte squashruller

Fremgangsmåte:
1. Start med å finhakke løk, hvitløk og stangselleri. Smelt smøret i en stor jerngryte og fres blandingen til det er mykt og blankt.

2. Ha i kjøttdeigen og la det brunes litt før du hakker det opp i mindre biter. Pass på så det får godt med stekeskorpe før du krydrer med oregano, timian og basilikum. Og litt salt og pepper!

3. Hell på en skvett rødvin og la det koke inn i 5 minutter. Hell så på kjøttkfraft og hermetiske tomater. Kok opp, skru ned varmen, la det småputre i 45 minutter. Smak til med salt og pepper til slutt.

4. Skjær bort kantene på squashen, og del den i to så det ikke blir alt for lange squashbånd. Bruk aller helst en mandolin og kutt 2 mm bånd. Hvis du ikke har mandolin kan du bruke en grønnsaksskreller eller kutte for hånd hvis du er stødig på sånt!

5. Legg squashbåndene i et dørslag og salte godt med fint salt. La det renne av seg i 10 minutter. Klem forsiktig ut vannet og tørk av med kjøkkenpapir. Ikke hopp over dette steget!

For å lage lasagnen:
1. Finn frem en liten ildfast form. Legg halvparten av kjøttsausen og squashbåndene lagvis. Begynn med saus i bunn og avslutt med squash på toppen.

2. Topp med revet mozzarellabiter og raspet parmesan. Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 45-60 minutter.

3. Serveres med en grønn salat med god olivenolje.

Lasagnen kan gjerne stekes dagen i forveien før den skal spises. Den blir ekstra god av å bli varmet opp igjen for andre gang. Varmes opp ved 140-150 grader i en liten time.

For å lage squashrullene:
1. Varm opp resten av kjøttsausen i en jernpanne eller stekepanne som tåler ovn. Forvarm ovnen til 175 grader.

2. Bland sammen snøfrisk, revet mozzarella, litt raspet parmesan og pesto i en bolle.

3. Legg en liten klatt i enden av et suashbånd og rull det tett over ostefyllet. Legg rullen ned i kjøttsausen. Gjør dette til du har fylt alle squashbåndene.

4. Rasp litt parmesan på toppen før du setter hele stekepannen inn i ovnen og gratinerer det ved 175 grader i 20-30 minutter.

5. Server med masse frisk basilikum.

fylte squashbånd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *