Påskegodt for voksne

påskedrink1påskedrink2
påskedrink3Vi har drukket mye god vin i påsken, men også denne sykt digge påskecocktailen. Denne oppskriften er det kjæresten min som har kommet frem til ved å ta utgangspunkt i en espresso martini og så bytte ut alle ingrediensene bortsett fra espressoen. Denne cocktailen smaker som flytende marsipan og inneholder ikke noe mer sukker enn det allerede er i likøren, så den passer perfekt for en marsipanelsker som ikke kan spise marsipan. I tillegg er det espresso i den så den er perfekt etter at man har forspist seg på lammemåltidet. Og hvor fantastisk er det ikke med cocktails som bare inneholder tre ingredienser pluss garnityr!?

Påskecocktail:
-1,5 shot bourbon
-1 shot Disaronno amaretto
-1 shot espresso
-2 kumquat til pynt
(for fyldigere og søtere cocktail kan man ha i 1 shot sukkerlake eller orgeat for fyldigere mandelsmak)

Nøyaktig mål er ikke så viktig i denne oppskriften, så lenge man beholder mengdeforholdene. Bland bourbon, Disaronno og espresso i en shaker, eller syltetøyglass med lokk om du ikke har en (takk til gutta på Morgenstierne for tips om ghetto cocktailutstyr!). Fyll på med is og rist i ca 30 sekunder til den blir skikkelig kald. Sil cocktailen over i et glass og nytes relativt raskt så den ikke blir varm. Det kan være lurt å kjøle ned glassene på forhånd. Denne oppskriften gir en kjempestor eler to små cocktails om man bruker et standard shotteglass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.