Pølsefest

pølsefest2-920x609
pølsefest9pølsefest8pølsefest7

pølsefest1pølsefest2pølsefest3
pølsefest4pølsefest6pølsefest5Her kommer noen flere bilder fra pølsesaken min som ble publisert på Godt i dag. Jeg laget hjemmelagede lomper og syltet rødløk til grillpølsene vi kjøpte fra lokale produsenter i Setesdal hvor vi har hytte. Så lånte vi naboens bålpanne, bygget benk i snøen og spikket pølsepinner. Akkurat slik det bør være i påska. Og så drakk vi såklart vin på verandaen, men mer om det siden. Jeg har aldri laget potetlomper før, men det var jo lekende lett og overraskende veldig mye bedre enn kjøpelomper. Her kommer oppskriftene på perfekt pølsetilbehør.

Hjemmelagede potetlomper:
-1 kg melne poteter
-3 dl mel (lys glutenfri melblanding)
-1 ts salt

Skrell 1 kg potet og kok dem ekstra møre i saltet vann. Hell av vannet og mos dem godt. Når potetene har avkjølt seg litt blander du inn 3 dl mel og 1 ts salt. Elt det inn i potetene med hendene som om det var en gjærdeig. Det vil føles litt umulig i begynnelsen, men etter en stund blir det en ekte og smidig deig. La det avkjøle seg helt, og gjerne over natta, før du ruller ut små baller og kjevler dem flate. Bruk litt mel under utkjevlingen. Stek lompene i tørr panne i et par minutter på hver side, eller til de får brune flekker uten å bli svidd. Hvis lompene hever under steking er det bare å stikke hull på dem. Legg lompene oppå hverandre under et kopphåndkle så holder de seg myke. Beregn ekstra lomper per person for disse er skikkelig gode! Oppskriften gir ca 20 lomper.

Syltet rødløk:
-1 rødløk
-0.5 dl eddik
-1 dl sukker
-2 dl vann
-en håndfull frisk ingefær

Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Legg det over i et rent sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i et par skiver frisk ingefær for en enda friskere smak på rødløken. Når syltelaken har kokt opp heller du laken over løken og setter på et lokk. Løken er ferdigsyltet etter et par timer, men blir enda bedre av et døgn eller to i laken.

Og for all del, her er oppskriften min på hjemmelaget ketchup!

6 Kommentarer

  1. Pingback: Påskevinen | Matbloggen

  2. Pingback: Squashlapper | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.