Jeg ELSKER varmrøkt laks, og her for leden laget jeg en påleggsrøre med det. Da benyttet jeg samtidig anledningen til å spise opp noen deilige poteter jeg hadde liggende i kjøleskapet. Potetene og den varmrøkte laksen fikk følge av litt sprø, økologisk agurk, sitronolivenolje, dill og kjørvel. En helt perfekt, liten sommerpotetsalat spør du meg.
Salat med varmrøkt laks:
2 porsjoner:
-10 småpoteter
-100 g varmrøkt laks
-1/2 agurk
-litt fersk kjørvel
-litt fersk dill
-2 ss sitronolivenolje, evt olivenolje og sitronsaft
-Bittelitt havsalt og et generøst dryss nykvernet pepper
Dampkok potetene på en damprist, da blir de best. Koketid avhenger av størrelsen på poteten. Sjekk med en spiss kniv om poteten er ferdig.
Del den varmrøkte laksen i biter, og kutt agurken i skiver. Bland potet, agurk, laks og urter med sitronolivenoljen. Topp med friske urter, litt havsalt og nykvernet svart pepper. Spis salaten lun, eller pakk den med og ta med ut i parken.