Varmrøkt lakserøre

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne oppskriften begynner med en litt flau innrømmelse. I det siste har jeg nemlig vært helt avhengig av et ferdiglaget Stabburet-pålegg med varmrøkt laks. Jeg har spist kanskje 30 slike beger i det siste, men nok får være nok. Jeg kjøper jo ikke ferdigmat! Så i går kjøpte jeg et fint stykke varmrøkt laks og laget mitt eget pålegg.

Varmrøkt lakserøre:
-200 g varmrøkt laks
-1 bunt fersk dill
-1 bunt fersk kjørvel (kan utelates)
-1 økologisk sitron
-1 eggeplomme
-1 ss dijonsennep
-1 ts eddik
-1 dl nøytral olivenolje
-Litt salt og nykvernet pepper

Begynn med å håndpiske en enkel majones. Pisk eggeplomme, sennep og eddik med en ballongvisp til det begynner å skumme. Hell i litt olje av gangen til det tykner. Når all oljen er rørt inn tilsetter du en liten skvett sitronsaft og bittelitt salt og pepper. Pisk ekstra lenge for en stivere variant. Altså, det går så klart an å hoppe over dette punktet og bruke ferdiglaget majones, men nå var litt av poenget å lage dette pålegget helt fra bunn.

Riv laksekjøttet fra hverandre med to gafler. Du bestemmer selv hvor fint eller grovt pålegg du vil ha. Bland inn ønsket mengde majones. Rasp skall fra en økologisk sitron over og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn litt finhakket dill og kjørvel (min nye favoritturtekombinasjon!), eller bare dill. Holder seg et par dager i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.